Τα αγαπημένα πιάτα του Μπουρντέν

Τα αγαπημένα πιάτα του Μπουρντέν

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτό είναι το οικογενειακό μας βιβλίο συνταγών. Αυτά είναι τα πιάτα που μου αρέσει να τρώω και να ταΐζω την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Αυτές είναι οι “επιτυχημένες” συνταγές, που έχουν δηλαδή εξελιχθεί με τον καιρό και έχουν διαμορφωθεί με την επανάληψη και τη μακρά –και συχνά επώδυνη– εμπειρία». Τα «Αγαπημένα» του Αντονι Μπουρντέν, το τελευταίο και πιο προσωπικό βιβλίο του πρόωρα χαμένου διάσημου Αμερικανού σεφ και μύστη των γεύσεων του κόσμου, μόλις κυκλοφόρησαν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πεδίο.

Τζον Λε Καρέ, η επιστροφή

Με «τον διχασμό και την οργή στην καρδιά του σύγχρονου κόσμου μας» καταπιάνεται ο Τζον Λε Καρέ στο νέο του βιβλίο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2019. Σύμφωνα με τις εκδόσεις Viking, το 25ο μυθιστόρημα του 87χρονου συγγραφέα εκτυλίσσεται στο Λονδίνο και έχει πρωταγωνιστή έναν νεαρό μοναχικό άντρα, ο οποίος «σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αντισταθεί στις πολιτικές αναταράξεις που στροβιλίζονται γύρω του, κάνει κάποιες διασυνδέσεις που θα τον οδηγήσουν σε ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι». Το βιβλίο θα τιτλοφορείται «Agent Running in the Field» – αυτός ήταν ο αρχικός τίτλος του μυθιστορήματος του Λε Καρέ «Ενας τέλειος κατάσκοπος» (1986). Το προηγούμενο έργο του ακούραστου συγγραφέα κυκλοφόρησε το 2017 υπό τον τίτλο «Η κληρονομιά των κατασκόπων» και επανέφερε στην ενεργό δράση τον θρυλικό Τζορτζ Σμάιλι.

Χέβι μέταλ για παιδιά

Mία φαντασίωση των γονιών που λαχταρούν να μοιραστούν την αγαπημένη τους μουσική με τα παιδιά τους, αλλά δεν ξέρουν πώς, γίνεται πραγματικότητα χάρη στη νέα σειρά βιβλίων «Don’t Fear the Dark» της συγγραφέως και δημοσιογράφου Lav Nandlall, η οποία επιχείρησε να ξαναγράψει την ιστορία του μέταλ ειδικά για μικρούς αναγνώστες. Το πρώτο από τα 11 βιβλία διερευνά πώς, τη δεκαετία του ’60, οι Black Sabbath και άλλες μπάντες δημιούργησαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε χέβι μέταλ. Σύμφωνα με τη Nandall, η σειρά απευθύνεται στο νεαρό κοινό, καθώς και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την εναλλακτική ιστορία της μουσικής. Οσοι θέλουν να αποκτήσουν το βιβλίο μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τη συγγραφέα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή