Νέος κύκλος του Filmanalysis – Από 9 Ιανουαρίου στο Faro

Νέος κύκλος του Filmanalysis – Από 9 Ιανουαρίου στο Faro

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Filmanalysis επιστρέφει στο Faro με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Ο νέος κύκλος του, ο τέταρτος κατά σειρά, αποτελείται από τέσσερα σεμινάρια δίωρης διάρκειας το καθένα με εισηγητή τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Μπούρα. Στη διάρκεια των σεμιναρίων αναλύονται μεθοδικά γνωστές ταινίες, διαφορετικού είδους ή ύφους, σε σύγκριση ή σε αντιπαράθεση μεταξύ τους με σκοπό την όξυνση της ματιάς του μέσου θεατή.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το σινεμά πέρα από τους μύθους του ή τη πλοκή των ταινιών του ανοίγοντας ένα παράθυρο στην κινηματογραφική φόρμα κι αισθητική.

Στο Filmanalysis περιλαμβάνεται οπτικοακουστικό υλικό.

Τα θέματα του νέου κύκλου

Η αέναη παιδική ηλικία στο σινεμά

Θα συζητήσουμε για τις ταινίες Forrest Gump, Ο Μπάτμαν επιστρέφει, Κακή εκπαίδευση, παρατηρώντας τρεις κινηματογραφικούς ήρωες-όψεις του παιδιού που δεν μεγάλωσε ποτέ.

Η γυναίκα στο σύμπαν του Πέδρο Αλμοδόβαρ αλλά και στα θρίλερ του Πολ Βερχόφεν

Οι Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και το Ολα για τη μητέρα μου θα βρεθούν απέναντι στο Βασικό Ενστικτο και το Elle.

Το μιούζικαλ πέρα από το Χόλιγουντ

Θα συζητήσουμε για τις ταινίες Μπίλι Ελιοτ, γεννημένος χορευτής και Οι ομπρέλες του Χερβούργου εξετάζοντας πώς το μιούζικαλ, ένα κατεξοχήν χολιγουντιανό είδος, εμβολίζει τον βρετανικό ρεαλισμό στην πρώτη περίπτωση  ή πως εντάσσεται στην πολυχρωμία της γαλλικής νουβέλ βαγκ στη δεύτερη.

Η μοναξιά, του ήρωα και του αντιήρωα, στις πόλεις

Θα τοποθετήσουμε τον Ταξιτζή απέναντι στον Γυμνό εξετάζοντας πλευρές του μοντερνισμού στον κινηματογράφο αλλά και το αστικό τοπίο από υπαρξιακή σκοπιά.

Εναρξη σεμιναρίου: Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, 20.30 -22.30

Μέρα και ώρες σεμιναρίου: Tετάρτη 20.30 -22.30

Διάρκεια σεμιναρίου: τέσσερις δίωρες συναντήσεις

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο [email protected]

Επικοινωνία: Εβρου 14, 115 27 Αθήνα

210 7717544

[email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή