«Με τα μάτια ανοιχτά», για πέμπτη χρονιά το ελληνικό ντοκιμαντέρ

«Με τα μάτια ανοιχτά», για πέμπτη χρονιά το ελληνικό ντοκιμαντέρ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τέσσερις ημέρες στην Ταινιοθήκη, από τις 6 το απόγευμα και μέχρι τα μεσάνυχτα, 18 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ένα master class και μια σημαντική ημερίδα δίνουν εμπεριστατωμένα το στίγμα του ελληνικού ντοκιμαντέρ. Το αφιέρωμα που οργανώνει από την ερχόμενη Πέμπτη 18 Απριλίου (έως και την Κυριακή 21), για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά», εξερευνά και αποτυπώνει την εγχώρια πραγματικότητα μέσα από πρόσωπα, οικογενειακές καταστάσεις, περιπλανήσεις στην «αλήθεια» χωριών και πόλεων εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων. Οι Ελληνες κινηματογραφιστές, όμως, ταξιδεύουν και εκτός επικράτειας αναζητώντας θέματα πότε με τη διαδικασία του επείγοντος πότε με διάθεση περιπλάνησης. Ανάμεσα στις «υπογραφές» και μία ενός Σύρου σκηνοθέτη, του Ταλάλ Ντέρκι, με το βραβευμένο «Of fathers and sons» («Πατέρες και γιοι», 2017), το οποίο ήταν υποψήφιο και στα Οσκαρ, που θα προβληθεί το Σάββατο (20/04). Ο 41χρονος περιζήτητος σήμερα ντοκιμαντερίστας σπούδασε σινεμά στην Αθήνα, αποφοίτησε το 2003 από τη Σχολή Σταυράκου, και οι δεσμοί του με την Ελλάδα, παρόλο που ζει πια εξόριστος με την οικογένειά του στο Βερολίνο, είναι πάντα ισχυροί. Στην ταινία του παρακολουθεί τους γιους μιας οικογένειας τζιχαντιστών αποκαλύπτοντας με σκληρό και καθηλωτικό τρόπο πώς εκπαιδεύονται στις πρακτικές του μίσους όλη τους τη ζωή. Την πρώτη ημέρα του αφιερώματος (την ερχόμενη Πέμπτη) θα προβληθεί το επίκαιρο ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη «Sugartown – Για μια χούφτα ψήφους».

Ο έκπτωτος δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος καταφέρνει μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές να του επιτραπεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα της πόλης. Μια ταινία «για τη σχέση των πολιτών με τους πολιτικούς στην Ελλάδα, μια άμεση καταγραφή της εκλογικής διαδικασίας στην ελληνική επαρχία, μια μικρογραφία μιας χώρας που ακόμα ψάχνει σωτήρες για να πάει μπροστά», όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης. Η ερχόμενη Παρασκευή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σκηνοθέτη Γιώργου Καρυπίδη. Θα προβληθεί o «Τελευταίος σταθμός Κρόιτσμπεργκ» (1975), με το βλέμμα στους γκασταρμπάιτερ κατοίκους της ομώνυμης συνοικίας του Βερολίνου. Το τετραήμερο περιλαμβάνει ακόμη την ταινία του Σταύρου Ψυλλάκη «Για χωρίς λόγους» (συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη, λεγεωνάριo στην Αλγερία στα 18 του, συγγραφέα και μουσικό στη συνέχεια), το ντοκιμαντέρ «ΛΠ» για το έργο της Λένας Πλάτωνος κ.ά. Η φετινή ημερίδα συνδιοργανώνεται με το ΕΚΟΜΕ και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την ενημέρωση των χρηματοδοτικών εργαλείων που αφορούν το ελληνικό ντοκιμαντέρ.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136). Τιμή εισιτηρίου/ημέρα: 5 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή