Ο Ρίντλεϊ Σκοτ ξανασκηνοθετεί “Alien”

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ ξανασκηνοθετεί “Alien”

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ θα σκηνοθετήσει την επερχόμενη ταινία "Alien", όπως δήλωσε ο ίδιος ο ρυλικός σκηνοθέτης στο Variety, με αφορμή την 40η επέτειο του θρίλερ επιστημονικής φαντασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σκοτ σχεδιάζει να αποτίσει φόρο τιμής στο κινηματογραφικό επίτευγμα σκηνοθετώντας μία νέα ταινία prequel. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η ταινία είναι ακόμη στο στάδιο του σεναρίου.

«Μου έστειλαν το σενάριο και το διάβασα. Το αγάπησα» εξήγησε ο Άγγλος σκηνοθέτης. «Ήμουν στο Χόλιγουντ εντός 32 ωρών». Όπως δήλωσε, χρειάστηκε μόνο τρεις εβδομάδες για να ετοιμάσει το storyboard της ταινίας.

Η πρώτη ταινία "Alien" που σκηνοθέτησε ο Ρίντλεϊ Σκοτ, προβλήθηκε στις ΗΠΑ, στις 25 Μαϊου του 1979 και βοήθησε να εκτοξευθεί η καριέρα της Σιγκούρνι Γουίβερ. Η ταινία  γνώρισε μεγάλη επιτυχία και οι εισπράξεις του ανήλθαν στα 104 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Σκοτ αποχώρησε από το franchise, αλλά επέστρεψε για τα prequel "Prometheus" το 2012 και "Alien: Covenant"το 2017.

Το πρώτο "Alien" το 2008 κατέλαβε την 7η θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή