Ερχεται η ρωσική… κινηματογραφική απάντηση στην αμερικανική σειρά «Τσέρνομπιλ» του HBO

Ερχεται η ρωσική… κινηματογραφική απάντηση στην αμερικανική σειρά «Τσέρνομπιλ» του HBO

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντανίλα Καζλόφσκι, που ξεκινάει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας για το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ, δηλώνει πως δεν φοβάται τη σύγκριση της δικής του ταινίας, η πρεμιέρα της οποίας προγραμματίζεται να γίνει το 2020, με την αμερικανική σειρά την οποία παρουσίασε το τηλεοπτικό δίκτυο HBO τον Μάιο, για την οποία λέει ότι την αντιμετωπίζει «με μεγάλο σεβασμό».

Η μίνι σειρά «Τσερνόμπιλ» την οποία έδειξε το αμερικανικό κανάλι HBO τον Μάιο έγινε η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία, σύμφωνα με την εκτίμηση του πόρταλ IMDb, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως που αναφέρεται στον χώρο της έβδομης τέχνης.

Στον κατάλογο «250 τηλεοπτικά show» με την μεγαλύτερη τηλεθέαση, η σειρά αυτή κατέλαβε την πρώτη θέση, αφήνοντας πολλές θέσεις πίσω ακόμη και το «Game of Thrones».

Ο Ντανίλα Καζλόφσκι, αναφερόμενος στην μίνι αμερικανική σειρά για το Τσερνόμπιλ, λέει «Ναι, είδα τη σειρά “Τσερνόμπιλ” της HBO… Είναι μεγάλη δουλειά, την οποία αντιμετωπίζω με μεγάλο σεβασμό…Και φυσικά θα τις συγκρίνουν. Έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Και όπως λέει ο Άμλετ, “Τα πάντα τα γνωρίζεις μέσω σύγκρισης”».

«Όμως, σ’ αυτή την περίπτωση δεν φοβάμαι, επειδή εμείς έχουμε μια εντελώς διαφορετική ματιά και εντελώς διαφορετικές εκφορές του λόγου και γενικά του τρόπου αφήγησης αυτής της ιστορίας», δήλωσε ο Καζλόφσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας του.

Ο σκηνοθέτης διευκρίνισε ότι τα γυρίσματα στο Κουρτσάτοφ, θα γίνουν στον πέμπτο ανενεργό πυρηνικό αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Κουρσκ, ο οποίος δεν λειτούργησε ποτέ. Προσέθεσε μάλιστα ότι ο τίτλος «Επικίνδυνο νερό» είναι παλιός και οι συντελεστές της ταινίας αναζητούν νέο τίτλο, όπως και ότι η πρεμιέρα της ταινίας προγραμματίζεται να γίνει εντός του 2020.

«Εάν όλα πάνε καλά και ολοκληρώσουμε τα γυρίσματα στο τέλος του καλοκαιριού αυτού, του χρόνου μπορούμε να κάνουμε την πρεμιέρα» δήλωσε ο Καζλόφσκι.

Ο Καζλόφσκι αναφερόμενος στην υπόθεση της ταινίας του, είπε ότι επικεντρώνεται στις ιστορίες μερικών ηρώων, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με την εξάλειψη των συνεπειών του δυστυχήματος. «Δεν εκμεταλλευόμαστε το θέμα της τραγωδίας που συνέβη το 1986, το αντιμετωπίζουμε με μέγιστο σεβασμό. Η ταινία είναι η δική μας προσπάθεια να διατυπώσουμε ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της ρωσικής κινηματογραφίας, επακριβώς και σαφώς το δικό μας “ευχαριστώ” και την ευγνωμοσύνη μας σ’ αυτά που συντελούνταν αφότου συνέβη το δυστύχημα. Πράγματι, υπήρξε ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων που έκαναν τα πάντα για να ζήσουμε στον κόσμο στον οποίο σήμερα ζούμε», επεσήμανε ο Καζλόφσκι.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Ντανίλα Καζλόφσκι η Αξάνα Ακίνσινα. Επίσης παίζουν ο Φιλίπ Αβντέγεφ, ο Νικολάι Κόζακ, ο Ίγκορ Τσερνέβιτς και Ραβσάνα Κούρκοβα.

Το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Τσερνόμπιλ , συνέβη στις 26 Απριλίου του 1986 και υπήρξε το μεγαλύτερο δυστύχημα στην ιστορία της πυρηνικής ενέργειας. Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην εξάλειψη των συνεπειών του πυρηνικού δυστυχήματος, 600 άνθρωποι, μέλη του προσωπικού του σταθμού και πυροσβέστες, εκτέθηκαν σε υψηλά επίπεδα ραδιενεργού ακτινοβολίας, εκ των οποίων 28 πέθαναν σε διάστημα ενός χρόνου μετά το δυστύχημα. Ραδιενεργό μόλυνση υπέστη μια έκταση μεγαλύτερη των 200.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην επικράτεια της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή