ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Dolor y gloria» του Αλμοδόβαρ θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στα Οσκαρ

i-tainia-dolor-y-gloria-toy-almodovar-tha-ekprosopisei-tin-ispania-sta-oskar-2335979

Η ταινία «Dolor y gloria» – (Πόνος και δόξα) – του Πέδρο Αλμοδόβαρ επιλέχτηκε για να εκπροσωπήσει την Ισπανία στα Οσκαρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ακαδημία Ισπανικού Κινηματογράφου.

Οι πέντε ταινίες που θα φθάσουν στον τελικό  – επιλέγονται από όλες τις ταινίες που προτείνονται από διάφορες χώρες για να διεκδικήσουν το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στις 9 Φεβρουαρίου – θα ανακοινωθούν στις 13 Ιανουαρίου από την Ακαδημία των Οσκαρ.

Ο 69χρονος σκηνοθέτης, ο οποίος απέσπασε πριν από λίγες ημέρες το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία για το σύνολο του έργου του, έχει ήδη κερδίσει δύο Οσκαρ, για την ταινία «Όλα για τη μητέρα μου» (Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2000) και για το «Μίλα της» (Οσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου το 2003).

Είναι η έβδομη φορά που ο Αλμοδόβαρ επιλέγεται από τη χώρα του για να την εκπροσωπήσει στα Οσκαρ. Αυτή τη φορά διαγωνίστηκε με τις ταινίες «Mientras dure guerra» του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ και «Bunuel en el laberinto de las tortugas» του Σαλβαδόρ Σιμό.

Το «Dolor y gloria» είναι η πιο προσωπική ταινία του Αλμοδόβαρ στα 40 χρόνια που κάνει κινηματογράφο.

Η πλοκή της εστιάζει σε έναν μελαγχολικό σκηνοθέτη, τον οποίο υποδύεται ο Αντόνιο Μπαντέρας. Ο ρόλος αυτός χάρισε στον Ισπανό ηθοποιό, έναν από τους πιο αγαπημένους του Αλμοδόβαρ, το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στις Κάννες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ