Σημαντικές βραβεύσεις Ελλήνων στο φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν

Σημαντικές βραβεύσεις Ελλήνων στο φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ταινία μικρού μήκους «Όλες οι φωτιές η φωτιά» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη απονεμήθηκε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του 32ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου του Κλερμόν Φεράν κατά την τελετή λήξης χθες το βράδυ. Το βραβείο παρέλαβε η κυρία Ηλιάνα Ζακοπούλου, μέλος της αποστολής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο φεστιβάλ, κατόπιν παράκλησης του σκηνοθέτη, καθώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην τελετή.

Επίσης, στην ταινία «Olla» της Αριάν Λαμπέντ –αμιγώς γαλλική παραγωγή με αρκετούς Έλληνες συντελεστές- απονεμήθηκαν το Μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του 42ου εθνικού διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ καθώς και το βραβείο της Επιτροπής Γάλλων Μαθητών και το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη της SACD.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, που ήταν παρόν στο φεστιβάλ με περίπτερο στο τμήμα της Αγοράς, συντόνισε και υποστήριξε την ιδιαίτερα ενισχυμένη φέτος ελληνική παρουσία στην διοργάνωση.

Η βράβευση του Ευθύμη Kosemund Σανίδη στο σημαντικότερο φεστιβάλ για ταινίες μικρού μήκους παγκοσμίως, αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο και για τους νέους Έλληνες δημιουργούς, αλλά και γενικότερα για τον κινηματογράφο μας. Επιβεβαιώνει τον δυναμισμό και τον  πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους διεθνώς. Πιστοποιεί την αξία του κινηματογραφικού έργου που παράγεται στη χώρα.

Σημαντικές βραβεύσεις Ελλήνων στο φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν-1

Ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης.

Η δυναμική ελληνική παρουσία φέτος στο Κλερμόν Φεράν, κατέδειξε, επίσης, δυνατότητες και ορίζοντες που ανοίγονται στους Έλληνες δημιουργούς μέσα από τις ευρωπαϊκές συνεργασίες και δράσεις τους.  Στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, εκτός της ταινίας του Ευθύμη Kosemund Σανίδη, συμμετείχαν το «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» και το «Route -3» του Θανάση Νεοφώτιστου. Στο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα του συμμετείχαν οι ταινίες «Electric Swan», «Πρώτος έρωτας» του Χάρη Ραφτογιάννη και «Olla» της Αριάν Λαμπέντ.

Το βραβείο στο «Όλες οι φωτιές η φωτιά» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη στο Κλερμόν Φεράν προστίθεται στις σημαντικές διεθνείς διακρίσεις της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους κατά την τελευταία χρονιά. Δίπλα στον Χρυσό Φοίνικα των Καννών -για την ταινία του Βασίλη Κεκάτου «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς»- και στο πιο πρόσφατο βραβείο Καλύτερης Γαλλικής Ταινίας Μικρού Μήκους από την Ένωση των Γάλλων Κριτικών –για το ελληνογαλλικής συμπαραγωγής «Electric Swan» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή