Aστέρια κάτω από τα αστέρια

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολαμβάνουμε τέσσερις ταινίες στα θερινά σινεμά συντροφιά με τη Fischer.

Εντάξει, να συμφωνήσουμε ότι αυτό το καλοκαίρι δεν είναι συνηθισμένο. Να συμφωνήσουμε ότι αλλάζουμε τις συνήθειες μας, κρατάμε αποστάσεις αλλά κρατάμε και τα πράγματα που αγαπάμε.

Ίσως περισσότερο από ποτέ τα θερινά σινεμά αποδεικνύονται το πιο ασφαλές, νοσταλγικό και ρομαντικό καταφύγιο του φετινού καλοκαιριού και μαζί τους έρχεται και η πιο δροσερή και γευστική μπίρα που αγαπάει και στηρίζει την 7η τέχνη. Η Fischer εδώ και χρόνια στηρίζει τον κινηματογράφο και χορηγεί τα βραβεία κοινού στα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ της χώρας.

Aστέρια κάτω από τα αστέρια-1

Ας το κάνουμε εικόνα: η Αθήνα βράζει, η μάσκα σε ζεσταίνει, η βουτιά στην παραλία μοιάζει με επίσκεψη σε γιατρό, τα αντισηπτικά ανακατεύονται με τα αντιηλιακά και με την πρώτη γουλιά καφέ σκέφτεσαι ποιος έπιανε πριν αυτό το καλαμάκι. Μην το κουράζουμε, η μεγάλη οθόνη σε περιμένει κάτω από τον έναστρο ουρανό με μια παγωμένη σινεφίλ Fischer στο χέρι. Μια Covid free διασκέδαση. Ακριβώς όπως παλιά. Με κλασικές ταινίες μυστηρίου αλλά και νέα θρίλερ που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία.

Άνοιξε λοιπόν το πράσινο μπουκάλι και έλα να δούμε τι ξεχωρίσαμε για σένα αυτό το καλοκαίρι.

«Εγκλημα κάτω από τον ήλιο»

Aστέρια κάτω από τα αστέρια-2

Ο θρυλικός Πίτερ Ουστίνοφ φοράει τη στολή και το μουστάκι του Ηρακλή Πουαρό και ετοιμάζεται να λύσει το «Έγκλημα κάτω από τον ήλιο» (Evil under the sun) στον κινηματογράφο Αβάνα στο Χαλάνδρι, στον κινηματογράφο Αριάν στη Γλυφάδα και στο Cine Βοτσαλάκια στον Πειραιά. Η βρετανική ταινία του 1982 συγκεντρώνει ένα μοναδικό καστ ηθοποιών και ο Γκάι Χάμιλτον σκηνοθετεί ένα κλασικό και δοκιμασμένο «whodunnit» φιλμ βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο Αγκάθα Κρίστι. Ένα πλαστό διαμάντι, μια νεκρή στάρλετ του Μπροντγουέϊ και στο φόντο η ηλιόλουστη Αδριατική θάλασσα δημιουργούν μια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα αγωνίας και διασκέδασης.

«Μετά τα μεσάνυχτα»

Aστέρια κάτω από τα αστέρια-3

Μην αγνοήσετε την επανέκδοση του κλασικού θρίλερ του Νίκολας Ρεγκ «Μετά τα μεσάνυχτα» (Don’t Look Now) του 1973 που παίζεται στο Σινέ Αλίκη στη Δροσιά και θεωρείται ένα από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών. Ένα παντρεμένο ζευγάρι που ενσαρκώνουν ο Ντόναλντ Σάδερλαντ και η Τζούλι Κρίστι ταξιδεύουν στη Βενετία για την αναστήλωση μιας εκκλησίας και για να ξεπεράσουν τον θάνατο της κόρης του από πνιγμό. Εκεί θα ζήσουν μεταφυσικές εμπειρίες σε μια ταινία που διερευνά μαεστρικά το πένθος και την ψυχική οδύνη.

«Ταξίδι στην Ελλάδα»

Aστέρια κάτω από τα αστέρια-4

Πόσο καλά, αλήθεια, θυμάστε τις περιπέτειες του Οδυσσέα; Φέτος το καλοκαίρι θα έχετε την ευκαιρία να θυμηθείτε το ταξίδι του με τη βοήθεια των Βρετανών κωμικών Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον που επανέλαβαν, στο περίπου, τη διαδρομή της ομηρικής Οδύσσειας για λογαριασμό της τηλεοπτικής μίνι σειράς του BBC «The trip». Η κινηματογραφική εκδοχή του επεισοδίου που γυρίστηκε στην Ελλάδα με τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα» (The Trip to Greece) θα σας ταξιδέψει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας και την Αρχαία Τροία μέχρι την Ιθάκη και θα σας διασκεδάσει με το φλεγματικό χιούμορ των δύο ατακαδόρων κωμικών που μιλούν κυρίως για φαγητό, αλλά όχι μόνο. Η ταινία παίζεται στην Αίγλη Ζαππείου, στον κινηματογράφο Μπομπονιέρα στην Κηφισιά, στο Cine Φλοίσβος στο Παλαιό Φάληρο και στο Σινέ Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη.

«Ένας υπέροχος γείτονας»

Aστέρια κάτω από τα αστέρια-5

Ο αγαπημένος Τομ Χανκς επιστέφει με το «Ένας υπέροχος γείτονας» (A beautiful day in the neighborhood) υποδυόμενος τον Φρεντ Ροτζερς, τον τηλεοπτικό οικοδεσπότη, μουσικό, μαριονετίστα, συγγραφέα, παραγωγό και Πρεσβυτεριανό ιερέα που μεγάλωσε γενιές και γενιές Αμερικανών με την ψυχαγωγική και εκπαιδευτική τηλεοπτική εκπομπή για παιδιά «Mister Rogers' Neighborhood» (1968-2001). Θα καταφέρει ο κυνικός ερευνητής δημοσιογράφος του Esquire Λόιντ Βόγκελ, στον οποίο ανατίθεται να γράψει ένα κομμάτι για τον «Κο Ρότζερς» παρουσιάζοντάς τον σαν ήρωα, να πειστεί για την ειλικρίνεια και την καλοσύνη της αγαπημένης αυτής τηλεοπτικής περσόνας; Μάθετε την απάντηση στους κινηματογράφους Αριάν στη Γλυφάδα, Αμαρυλλίς στην Αγία Παρασκευή, Εκράν στη Νεάπολη και Cine Βοτσαλάκια στον Πειραιά.

Aστέρια κάτω από τα αστέρια-6

Μπορεί λοιπόν αυτό το καλοκαίρι να μην είναι το ίδιο με τα προηγούμενα αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τόσα πολλά. Όσο έχουμε δίπλα μας τα πράγματα και τους ανθρώπους που αγαπάμε κάθε καλοκαίρι γίνεται ξεχωριστό. Ας φτιάξουμε αναμνήσεις απολαμβάνοντας τη ζωή.

#FischerBeer #ItsAboutTaste #StarringFischer #TherinoMeFischer

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή