ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Χορήγηση προεγκρίσεων χρηματοδότησης σε 15 κινηματογραφικά σχέδια

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Χορήγηση προεγκρίσεων χρηματοδότησης σε 15 κινηματογραφικά σχέδια

Τη χορήγηση προεγκρίσεων χρηματοδότησης συνολικού ποσού 117.500 ευρώ σε 15 κινηματογραφικά σχέδια αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στην τακτική συνεδρίασή του την Τετάρτη.

Παράλληλα, το δ.σ. εξέτασε τα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αποτελέσματα της αξιολόγησης – βαθμολόγησης  των προτάσεων που κατατέθηκαν στο Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας και με βάση αυτά κατέληξε ομόφωνα στην πρότασή του προς το ΥΠΠΟΑ για τα προγράμματα χρηματοδότησης σεναρίου κινηματογραφικών έργων μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για το Ειδικό Πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ κατατέθηκαν 1.258 προτάσεις εκ των οποίων 669 αφορούσαν κινηματογραφικά σχέδια μικρού μήκους, 507 ντοκιμαντέρ και 82 animation.

Ο σχετικός κατάλογος που αποστέλλει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στο ΥΠΠΟΑ θα οριστικοποιηθεί  από τις ομάδες αξιολογητών που το υπουργείο  έχει ήδη συστήσει.

Επίσης το δ.σ. επέλεξε ομόφωνα τον Γεώργιο Υφαντή για τη θέση του διευθυντή στη Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του.

Ο κ. Υφαντής αποφοίτησε από Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Έχει διατελέσει ανάμεσα στα άλλα Οικονομικός Διευθυντής τις εφημερίδες Μεσημβρινή και Καθημερινή και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μελωδία, στην τεχνική εταιρεία Τεχνοδομή ΑΒΕΤΕ και στην χρηματιστηριακή εταιρία ΚΑΠΠΑ ΑΧΕ. Κατά την περίοδο 2004 – 2009 ήταν γενικός διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών στην ΕΡΤ ΑΕ.