Περισσότερος ελληνικός κινηματογράφος στο 64ο Φεστιβάλ Βερολίνου

Περισσότερος ελληνικός κινηματογράφος στο 64ο Φεστιβάλ Βερολίνου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μικρού μήκους ταινία Washingtonia της Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, θα διαγωνιστεί στο τμήμα των ταινιών μικρού μήκους του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 16 Φεβρουαρίου. Συνολικά διαγωνίζονται 25 ταινίες από 21 χώρες και για τη φετινή χρονιά σχεδόν το ένα τρίτο των παραγωγών δεν είναι σε ψηφιακή μορφή, αλλά σε φιλμ, ενώ η θεματολογία περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές, καθώς και ταινίες κινουμένων σχεδίων. Οι 18 από τις 25 ταινίες μικρού μήκους παρουσιάζονται σε παγκόσμια πρεμιέρα.

H Washingtonia ξεκινάει όταν η καρδιά της καμηλοπάρδαλης δεν μπορεί πια να ακουστεί. H Washingtonia είναι το άλλο όνομα της Αθήνας, ένας τόπος όπου οι άνθρωποι και τα ζώα χάνουν το μυαλό τους. H Washingtonia είναι ο μόνος φοίνικας που το κόκκινο σκαθάρι δεν τρώει την καρδιά του γιατί η καρδιά του είναι μικρή και ξερή και σε κανέναν δεν αρέσουν οι μικρές και ξερές καρδιές.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στην Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, τελειόφοιτη της σχολής κινηματογράφου του Αριστοτελείου Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών και η παραγωγή ανήκει στους Γιώργο Ζώη, Άρτεμη Παττακού και Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η ταινία πραγματοποιήθηκε και προβλήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Athens Open Air Film Festival 2013, όπου έγινε η παραγωγή συνολικά πέντε νέων ταινιών μικρού μήκους, μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ, με κοινή θεματική: «Καλοκαίρι στην Αθήνα: Φόβος – Ελπίδα».

Υπενθυμίζουμε ότι στο φετινό φεστιβάλ Βερολίνου στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχει η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη Το μικρό ψάρι (Stratos) και στο πλαίσιο του 11oυ Berlinale Co-Production Market συμμετέχουν τα σχέδια του Χρίστου Γεωργίου με τίτλο Χρόνια πολλά και της Ελίνας Ψύκου με τίτλο Ο γιός της Σοφίας (πρ. τίτλος Ιβο και Σοφία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή