Πρόσωπα (15/1/14)

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα είναι μόνος του ο Γιάννης Οικονομίδης με τη νέα του ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 16 Φεβρουαρίου. Η μικρού μήκους ταινία «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, θα διαγωνιστεί στο τμήμα των ταινιών μικρού μήκους της 64ης Μπερλινάλε. Συνολικά διαγωνίζονται 25 ταινίες από 21 χώρες και για τη φετινή χρονιά σχεδόν το ένα τρίτο των παραγωγών δεν είναι σε ψηφιακή μορφή, αλλά σε φιλμ.

…Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν.Το κανάλι Fox ανακοίνωσε ότι ο Prince  (φωτ.) θα κάνει μια ειδική εμφάνιση στο επεισόδιο της σειράς New Girl, το οποίο θα μεταδοθεί μετά το Super Bowl στις 2 Φεβρουαρίου. Ο Prince στο επεισόδιο αυτό θα υποδυθεί τον εαυτό του: η Τζες (Zooey Deschanel) είναι έτοιμη να βάψει την πόλη μωβ όταν κατά τύχη κερδίζει μαζί με τη φίλη της Cece (Hannah Simone) μια πρόσκληση σε ένα αποκλειστικό πάρτι που κάνει ο θρύλος της μουσικής Prince σε μια βίλα.

…Επίσκεψη – έκπληξη έκανε την Κυριακή που μας πέρασε ο Γιώργος Καμίνης στην Αίθουσα Τέχνης Καπλανών 5 όπου εγκαινιαζόταν έκθεση σύγχρονης φωτογραφίας με θέμα την πλατεία  Ομονοίας.  Την έκθεση διοργανώνει μία από τις πιο δραστήριες ομάδες πολιτών στην πρωτεύουσα («Κάθε Σάββατο  στην Αθήνα»  και ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία  να μοιραστεί σκέψεις και  ελπίδες  για την αναγέννησης της  πολύπαθης πλατείας. Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

…Πολύ καλά έκλεισε το 2013 για τη Σκωτσέζα συγγραφέα Κέιτ Ατκινσον  (φωτ.), καθώς το τελευταίο της μυθιστόρημα «Ζωή μετά τη ζωή» (εκδόσεις Μεταίχμιο) συμπεριελήφθη στα 10 καλύτερα βιβλία των New York Times. Αλλά όχι ότι μπήκε άσχημα το 2014: πριν από λίγες ημέρες απέσπασε το Costa Book Award, σχεδόν 20 χρόνια μετά την πρώτη της βράβευση με Costa Award το 1995. Καθένας από τους νικητές (σε ξεχωριστές λογοτεχνικές κατηγορίες) λαμβάνει το χρηματικό έπαθλο των 5.000 λιρών και μπαίνει αυτομάτως στον διαγωνισμό για το Costa Book of the Year Award, που θα ανακοινωθεί στα τέλη του μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή