Πρόσωπα (21/1/14)

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι Χρυσές Σφαίρες αλλά οι επιλογές του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών έχουν τη δική τους βαρύτητα, καθώς στα 24 χρόνια των βραβείων τις 17 φορές και τα τελευταία έξι χρόνια συνεχόμενα το βραβείο καλύτερης ταινίας συμπίπτει με την παραγωγή που θριαμβεύει στα Οσκαρ. Από αυτή την άποψη η ισοπαλία ανάμεσα στο «Gravity» και το «12 χρόνια σκλάβος» έχει τη δική της σημασία. Πάντως, ο επίσης υποψήφιος για την ίδια κατηγορία «Οδηγός διαπλοκής» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ κέρδισε πριν από λίγες ημέρες το βραβείο του καλύτερου συνολικού καστ από το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών.

…Δεν χρειαζόταν το σόου της Ελεν ντι Τζενέρις για να διαπιστώσουμε ότι η Μέριλ Στριπ είναι σήμερα η καλύτερη γυναίκα ηθοποιός στον πλανήτη. Την επομένη της ανακοίνωσης των φετινών οσκαρικών υποψηφιοτήτων, η Στριπ έδωσε ρεσιτάλ υποκριτικής όταν η παρουσιάστρια της απονομής στις 2 Μαρτίου τής ζήτησε να διαβάσει μια συνταγή με σέξι τρόπο, ένα δελτίο κίνησης στους δρόμους ως έγκυος ή μια σελίδα από τη Wikipedia υποδυόμενη τον οργισμένο έφηβο. Κάντε τη σχετική αναζήτηση στο youtube και θα καταλάβετε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.

…Tι πιο ωραίο από ένα πάρτι για το κλείσιμο μιας σημαντικής έκθεσης; Ο ΝΕΟΝ και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μας προσκαλούν στο πάρτι κλεισίματος της έκθεσης με έργα του Martin Kippenberger. Σημειώστε την ημερομηνία: Πέμπτη 23 Ιανουαρίου από τις 9 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα, για να δούμε μία τελευταία φορά την έκθεση, παρέα με μουσικές Εν Λευκώ 87.7 από την Kafka. Η είσοδος ελεύθερη.

…Εχουν περάσει τριάντα χρόνια από την εποχή που ο Τζόνι Κας ηχογράφησε δώδεκα τραγούδια που έμελλε να μην κυκλοφορήσουν ποτέ. Ο γιος του τραγουδιστή, Τζον Κάρτερ Κας, και οι αρχειονόμοι της δισκογραφικής Sony Music’s Legacy Recordings, βρήκαν τις κασέτες τον περασμένο χρόνο, κρυμμένες σε ένα μεγάλο αρχείο του Κας και της συζύγου του, Τζουν Κάρτερ. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου, έντεκα χρόνια μετά τον θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή