ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Nebraska ***: Τρυφερό και χαμηλότονα κωμικό ρόουντ μούβι

nebraska-tryfero-kai-chamilotona-komiko-rooynt-moyvi-2002945

Nebraska ***
Δραματική κομεντί
Σκηνοθεσία:
Αλεξάντερ Πέιν
Ερμηνείες: Μπρους Ντερν, Γουίλ Φόρτε, Τζουν Σκουίμπ

Ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν ήταν πάντα άριστος ισορροπιστής ανάμεσα στο δράμα και στη χαμηλών τόνων κωμωδία. Οι ταινίες του όμως ξεχώριζαν και από τον τρόπο με τον οποίο αφομοιωνόταν σε αυτές η έννοια της περιπλάνησης. Το «Πλαγίως», οι «Απόγονοι» και το σημερινό «Nebraska» είναι ταινίες δρόμου στις οποίες οι ήρωες επαναπροσδιορίζουν τη ζωή τους, αλλά και τη σχέση τους με το οικογενειακό τους περιβάλλον. Η οικογένεια είχε πάντα κομβική θέση στο έργο του Πέιν.

Ο ξεροκέφαλος γέροντας Γούντι Γκραντ, επιχειρεί επανειλημμένως να το σκάσει από το σπίτι και από την γκρινιάρα γυναίκα του. Δεν έχει αυτοκίνητο και έτσι αποφασίζει να διασχίσει πεζή τη Νεμπράσκα σ’ ένα ανόητο «κυνήγι» θησαυρού: έχει στα χέρια του ένα διαφημιστικό λόττο στο οποίο αναγράφεται πως έχει κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια. Ο μικρότερος γιος του όμως, με το στέισον βάγκον του, συντροφεύει τον πατέρα του σε αυτή του την τρέλα.

​​Αβάνα, Αελλώ, Αθήναιον Cinepolis, Cinerama, Village -The mall, Παγκράτι, Φάληρο, Γαλαξίας, Gazarte, Ιλιον, Ιντεάλ, Κηφισιά, Νανά, Kosmopolis, Starcity, Σινέ Χολαργός, Σπόρτιγκ, Ster