Όσκαρ: Lady Gaga, Ζόι Κράβιτς, Κέβιν Κόστνερ ανάμεσα στους φετινούς παρουσιαστές

Όσκαρ: Lady Gaga, Ζόι Κράβιτς, Κέβιν Κόστνερ ανάμεσα στους φετινούς παρουσιαστές

Η Lady Gaga, η Ζόι Κράβιτς, ο Κέβιν Κόστνερ, η Ρόζι Πέρεζ, ο Κρις Ροκ και η Τζουνγκ Γιουν είναι τα πρώτα ονόματα παρουσιαστών της 94ης τελετής απονομής που ανακοίνωσε η Ακαδημία

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ πλησιάζει και όσο περνούν οι μέρες, κυκλοφορούν περισσότερες λεπτομέρειες για όσα θα παρακολουθήσουμε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 (ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα). 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ακαδημία έχει ανακοινώσει το πρώτο κύμα παρουσιαστών της 94ης τελετής απονομής, που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Φέτος, το σόου επιστρέφει στο σπίτι του, το The Dolby Theatre, μετά την περυσινή, μέτρια τελετή στον σιδηροδρομικό σταθμό Los Angeles Union Station με λιγότερο κόσμο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Τα πρώτα ονόματα που θα ανέβουν στη σκηνή για να παρουσιάσουν κατηγορίες και τους νικητές αυτών, είναι η Lady Gaga («House of Gucci»), η Ζόι Κράβιτς («The Batman»), ο Κέβιν Κόστνερ («Dances with Wolves», «Yellowstone»), η Ρόζι Πέρεζ, ο Κρις Ροκ και η -βραβευμένη με Όσκαρ- Γιου-Τζουνγκ Γιουν («Minari»). Η Ακαδημία δεν διευκρίνισε ποιες κατηγορίες θα παρουσιάσει ο καθένας. 

«Οι ταινίες μας εμπνέουν, μας διασκεδάζουν και μας ενώνουν κατά μήκος της υδρογείου. Αυτός είναι ο ακριβής στόχος του σόου φέτος και είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την πρώτη ομάδα παρουσιαστών που θα μας βοηθήσουν να γιορτάσουμε τη δύναμη του κινηματογράφου και να τιμήσουμε τους καλύτερους», ανέφερε ο παραγωγός Γουίλ Πάκερ σε email. Οι παραγωγοί θα συνεχίσουν να ανακοινώνουν περισσότερα ονόματα τις επόμενες εβδομάδες. 

Πέρα από την πολιτική για τα εμβόλια, η Ακαδημία διευκρίνισε τους κανόνες για τη φετινή τελετή των Όσκαρ. Οι υποψήφιοι και οι προσκεκλημένοι τους δεν θα απαιτείται να φορούν μάσκες μέσα στην αίθουσα και θα κάθονται κοντά στη σκηνή τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Οι παρευρισκόμενοι που θα κάθονται πιο πίσω θα πρέπει να φορούν μάσκες, καθώς θα κάθονται δίπλα. 

Η Ακαδημία μειώνει τη χωρητικότητα του φετινού σόου σε 2.500 έναντι των 3.300, όπως είναι συνήθως. 

Το οσκαρικό πάρτι του Έλτον Τζον 

Η Lady Gaga μαζί με τους Μπίλι Πόρτερ, Έρικ ΜακΚόρμακ και Ντέιβιντ Φέρνις θα είναι συνοικοδεσπότες του καθιερωμένου πάρτι που διοργανώνει ο Έλτον Τζον τη βραδιά της τελετής απονομής των Όσκαρ.

Η ετήσια εκδήλωση επανέρχεται ως γκαλά συγκέντρωσης πόρων με στόχο την ενίσχυση του Ιδρύματος του Έλτον Τζον για την έρευνα για το AIDS (Elton John AIDS Foundation) με φυσική παρουσία και θα διεξαχθεί στο West Hollywood Park στις 27 Μαρτίου.

Ο 74χρονος τραγουδιστής-τραγουδοποιός δεν θα είναι παρών στο φετινό πάρτι, καθώς είναι σε περιοδεία, αλλά θα χαιρετίσει τους καλεσμένους μέσω δορυφορικής σύνδεσης από τη Νεμπράσκα, όπου θα δίνει συναυλία.

Η τελετή απονομής των Όσκαρ μεταφέρθηκε από τον Φεβρουάριο στις 27 Μαρτίου και ο Έλτον Τζον έχει ήδη επιστρέψει στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία του, Farewell Yellow Brick Road.

«Η Lady Gaga, ο Μπίλι Πόρτερ και ο Έρικ ΜακΚόρμακ δεν είναι μόνο εκπληκτικά ταλαντούχοι, αλλά έχουν συμβάλει σημαντικά στην προβολή και την ένταξη της κοινότητας LGBTQ+ στην ψυχαγωγία – τόσο στην οθόνη όσο και στη μουσική» δήλωσε ο σύζυγος του Έλτον Τζον, Ντέιβιντ Φέρνις ο οποίος είναι πρόεδρος του ιδρύματος. «Είναι τιμή μου που αυτή η ομάδα θα έρθει μαζί μου στη σκηνή στο West Hollywood Park για να υποστηρίξει όλες τις περιθωριοποιημένες ομάδες που πλήττονται από τον HIV» σημείωσε. H Μπράντι Καρλάιλ θα τραγουδήσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Το πάρτι του Έλτον Τζον διοργανώνεται από 1992 και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 86 εκατομμύρια δολάρια για την ευάλωτη κοινότητα του HIV/AIDS. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι οικοδεσπότης στο πάρτι του Ιδρύματος Έλτον Τζον για το AIDS και που θα τιμήσω τον αντίκτυπο του στην κοινότητα του HIV/AIDS τις τελευταίες τρεις δεκαετίες» είπε ο Μπίλι Πόρτερ. «Είναι ένας σκοπός βαθιά προσωπικός για μένα και είμαι αποφασισμένος να υποστηρίζω απίστευτους οργανισμούς όπως το Elton John AIDS Foundation με την ελπίδα να βοηθώ και άλλους στην πορεία τους».

Σε μια εποχή που τα ίσα δικαιώματα εξακολουθούν να απειλούνται σε όλο τον κόσμο, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να συγκεντρώσουμε πόρους για την καταπολέμηση του HIV/AIDS – ανυπομονώ να ανεβώ με τον αγαπημένο μου φίλο Ντέιβιντ Φέρνις στη σκηνή, είπε ο Έρικ ΜακΚόρμακ.

Με πληροφορίες από το IndieWire, το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή