Amazon: Εξαγορά της MGM με φόντο τον… 007

Amazon: Εξαγορά της MGM με φόντο τον… 007

Μια ακόμα από τις μεγάλες εξαγορές στον χώρο του κινηματογράφου ολοκληρώθηκε μέσα στην εβδομάδα με την Amazon να ξοδεύει 8.5 δισ. δολάρια

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμα από τις μεγάλες εξαγορές στον χώρο του κινηματογράφου ολοκληρώθηκε μέσα στην εβδομάδα με την Amazon να ξοδεύει 8.5 δισ. δολάρια, προκειμένου να προσθέσει κάτω από την ομπρέλα της την MGM. Κινηματογραφικό στούντιο με ιστορία άνω του ενός αιώνα, η τελευταία είναι υπεύθυνη για μερικές από τις πιο σπουδαίες ταινίες στην ιστορία του σινεμά, παρόλο που έχει αλλάξει δεκάδες φορές χέρια, από τότε που οι ιδρυτές της, Goldwyn-Mayer, λάνσαραν το μότο «Ars Gratia Artis» (Τέχνη για την Τέχνη) ως μέρος του διάσημου λόγκο με το βρυχώμενο λιοντάρι. 

Η σημερινή μετάβαση όμως δεν είναι σαν τις προηγούμενες· αυτή τη φορά η MGM εξαγοράζεται από έναν διαδικτυακό -μεταξύ άλλων- κολοσσό, ο οποίος δεν έχει σαν πρώτη προτεραιότητα την παραδοσιακή κυκλοφορία στην κινηματογραφική αίθουσα. Αντιθέτως ετοιμάζεται σε λίγους μήνες να λανσάρει την ακριβότερη παραγωγή («Αρχοντας των Δαχτυλιδιών») που έχει δημιουργηθεί ποτέ για την μικρή οθόνη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Moneyreview.gr

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή