Όσκαρ 2022: Γιατί χαστούκισε ο Γουίλ Σμιθ τον Κρις Ροκ;

Όσκαρ 2022: Γιατί χαστούκισε ο Γουίλ Σμιθ τον Κρις Ροκ;

Είναι δύσκολο να φέρουμε στη μνήμη μας μια πιο σοκαριστική και βίαιη στιγμή στα βραβεία, από το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από μια μακροχρόνια πτώση της θεαματικότητας των Όσκαρ, η Ακαδημία επιθυμούσε απεγνωσμένα να κερδίσει περισσότερους θεατές για την τελετή του 2022.

Ωστόσο, η έξαλλη αντίδραση του Γουίλ Σμιθ στο αστείο του Κρις Ροκ για τη σύζυγό του, ήταν αυτό που κατάφερε εν τέλει να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου. 

Η Ακαδημία αναζητούσε περισσότερους θεατές, και επιτέλους τους βρήκε.

Είναι δύσκολο να φέρουμε στη μνήμη μας μια πιο σοκαριστική και βίαιη στιγμή στα βραβεία, από το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ. 

Όσκαρ 2022: Γιατί χαστούκισε ο Γουίλ Σμιθ τον Κρις Ροκ;-1

Το βίντεο που καταγράφει την όλη σκηνή έχει ήδη εκατομμύρια προβολές μέσα σε ένα διάστημα μόλις λίγων ωρών, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.

Τι ήταν όμως εκείνο που έκανε τον Γουίλ Σμιθ να χάσει την ψυχραιμία του και να αντιδράσει με αυτόν τον βίαιο τρόπο; 

Σημειώνεται ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, που είναι παντρεμένοι εδώ και 24 χρόνια, έχουν μιλήσει δημόσια στο παρελθόν για τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις.

Ωστόσο, παρά τα πάνω και τα κάτω στη σχέση τους, το ζευγάρι δεν έχει χωρίσει ποτέ και ουδέποτε έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση η αφοσίωση του Σμιθ στη σύζυγο και την οικογένειά του.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, δεν ήταν η κατάσταση της σχέσης τους που έγινε αντικείμενο κοροϊδίας από τον Κρις Ροκ. Ήταν κάτι πιο σημαντικό και πιθανόν πιο οδυνηρό – η εμφάνιση της Τζάντα.

Όσκαρ 2022: Γιατί χαστούκισε ο Γουίλ Σμιθ τον Κρις Ροκ;-2

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ροκ έκανε ένα αστείο σε βάρος της. Το 2016, ο Ροκ παρουσίασε τα βραβεία Όσκαρ τη χρονιά του σκανδάλου #OscarsSoWhite («Τα Όσκαρ είναι τόσο Λευκά»), κάτι που οδήγησε τη Τζάντα να κρατήσει απορριπτική στάση προς την τελετή.

Όπως είχε σχολιάσει τότε ο Ροκ: «Το να μποϊκοτάρει η Τζάντα τα Όσκαρ, είναι σαν να μποϊκοτάρω εγώ τα εσώρουχα της Ριάνα. Κανείς δεν με προσκάλεσε εκεί!».

Έξι χρόνια αργότερα, την κορόιδεψε ξανά. Μόνο που αυτή τη φορά, η Τζάντα βρισκόταν στο κοινό και το άκουσε ζωντανά. Και δυστυχώς για το σαγόνι του Ροκ, το άκουσε και ο σύζυγός της.

«Τζάντα, σε αγαπώ», της είπε ο Ροκ, προσθέτοντας «GI Jane 2, ανυπομονώ να το δω!».

Αυτή ήταν μια αναφορά στην ταινία του 1997, GI Jane, στην οποία η Ντέμι Μουρ ξύρισε το κεφάλι της για να υποδυθεί τη Τζόρνταν Ο’ Νιλ, την πρώτη γυναίκα που εκπαιδεύτηκε στους βατραχανθρώπους. 

Υπονοώντας ότι η Τζάντα θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε ένα πιθανό σίκουελ, ο Κρις Ροκ κορόιδεψε το ξυρισμένο της κεφάλι.

Όσκαρ 2022: Γιατί χαστούκισε ο Γουίλ Σμιθ τον Κρις Ροκ;-3

Αυτό που ίσως δεν γνώριζε ήταν ότι η Τζάντα έχει αλωπεκίαση, μια αυτοάνοση διαταραχή που προκαλεί τριχόπτωση. Η αντίδρασή της στο αστείο του Ροκ πρόδιδε την αμηχανία της και όλοι ξέρουμε τι έκανε στη συνέχεια ο Γουίλ Σμιθ…

Το όλο περιστατικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι τα όρια της κωμωδίας. Πολλοί έχουν ισχυριστεί ότι οι διασημότητες είναι συνηθισμένες στην πίεση του να βρίσκονται συνεχώς στα φώτα και είναι, συνεπώς, συνηθισμένοι στα αστεία. Άλλοι όμως λένε πως ο Ροκ ξεπέρασε τα όρια με το σχόλιό του και ο πως ο Σμιθ είχε δίκιο που υπερασπίστηκε τη σύζυγό του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αστείο του Rock δεν ήταν το πιο προσβλητικό που έχουμε ακούσει σε τελετή απονομής βραβείων τα τελευταία χρόνια. Αν ο πολύ πιο καυστικός οικοδεσπότης των Χρυσών Σφαιρών, Ρίκι Τζερβέις, ήταν στα Όσκαρ την Κυριακή, μπορεί σήμερα να μην ζούσε, σημειώνεται στο δημοσίευμα του BBC.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή