Όσκαρ 2022: «Εξοργισμένη» η Ακαδημία με τον Γουίλ Σμιθ – Η επιστολή που έστειλε στα μέλη της

Όσκαρ 2022: «Εξοργισμένη» η Ακαδημία με τον Γουίλ Σμιθ – Η επιστολή που έστειλε στα μέλη της

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών έστειλε επιστολή προς τα μέλη της, σχετικά με το περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της 94ης τελετής απονομής των Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής, σημειώνοντας ότι η ηγεσία είναι «αναστατωμένη και εξοργισμένη»

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών έστειλε επιστολή προς τα μέλη της, σχετικά με το περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της 94ης τελετής απονομής των Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής. Ο Γουίλ Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον Κρις Ροκ όταν ο δεύτερος έκανε ένα «αστείο» σχόλιο για το παρουσιαστικό της συζύγου του Σμιθ, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ.   

Η επιστολή, την οποία απέκτησε ο ιστότοπος Variety, σημειώνει ότι η ηγεσία της Ακαδημίας είναι «αναστατωμένη και εξοργισμένη» για τη διαμάχη ανάμεσα στους δύο άνδρες και για τον τρόπο με τον οποίο «επισκίασε» μια γιορτή της κοινότητας της βιομηχανίας του κινηματογράφου. 

«Η τηλεοπτική μετάδοση των 94ων βραβείων Όσκαρ προοριζόταν να είναι γιορτή για πολλά μέλη της κοινότητάς μας που έκαναν εκπληκτική δουλειά τον προηγούμενο χρόνο. Είμαστε αναστατωμένοι και εξοργισμένοι που αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά υποψηφίου πάνω στη σκηνή. 

Η επιστολή, που υπέγραψε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν και η διευθύνουσα σύμβουλος Ντον Χάντσον, υπόσχεται ότι «το Συμβούλιο των Διοικητών της Ακαδημίας θα αποφασίσει για την κατάλληλη ενέργεια προς τον κ. Σμιθ». Η ομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το βράδυ της Τετάρτης και να συζητήσει το περιστατικό. 

Η Ακαδημία δημοσίευσε επίσης μια επιστολή σχετικά με το περιστατικό, λίγο μετά την ολοκλήρωση της τελετής απονομής την Κυριακή. «Η Ακαδημία δεν συγχωρεί τη βία οποιασδήποτε μορφής. Απόψε, είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε τους νικητές των φετινών Όσκαρ, που αξίζουν αυτή τη στιγμή αναγνώρισης από τους συναδέρφους και τους λάτρεις ταινιών ανά τον κόσμο». 

Ολόκληρη η επιστολή της Ακαδημίας, όπως τη δημοσίευσε το Variety:

«Αγαπητά μέλη, 

Η τηλεοπτική μετάδοση των 94ων βραβείων Όσκαρ προοριζόταν να είναι γιορτή για πολλά μέλη της κοινότητάς μας που έκαναν εκπληκτική δουλειά τον προηγούμενο χρόνο. Είμαστε αναστατωμένοι και εξοργισμένοι που αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά υποψηφίου πάνω στη σκηνή. 

Για να είμαστε σαφείς, καταδικάζουμε τις ενέργειες του κυρίου Σμιθ οι οποίες συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής. Όπως περιγράφεται στον κανονισμό μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας θα αποφασίσει τώρα για την κατάλληλη ενέργεια προς τον κ. Σμιθ.

Όπως διέπεται από τη νομοθεσία της Καλιφόρνια σχετικά με τα μέλη μη κερδοσκοπικών οργανισμών όπως η Ακαδημία και ορίζεται στα Πρότυπα Δεοντολογίας μας, αυτή η πράξη πρέπει να ακολουθήσει μια επίσημη διαδικασία που θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε σχετικά με οποιαδήποτε εξέλιξη, όμως ζητούμε να σεβαστείτε το ΔΣ, τα στελέχη της Ακαδημίας και τη διαδικασία καθώς αυτή εξελίσσεται, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με τον προβλεπόμενο τρόπο που είχε προβλεφθεί και διαταχθεί. 

Σας παρακαλώ, εμπιστευτείτε το γεγονός ότι το ΔΣ θα διαχειριστεί αυτή τη διαδικασία με τρόπο που είναι αποτελεσματικός και με σεβασμό σε όλους εκείνους που εμπλέκονται, διατηρώντας παράλληλα τα πρότυπα της Ακαδημίας.  

Ευχαριστούμε,
Ντέιβιντ Ρούμπιν, πρόεδρος
Ντον Χάντσον, CEO»

 

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή