Oscars 2022: Ο Γουίλ Σμιθ παραιτήθηκε από την Ακαδημία

Oscars 2022: Ο Γουίλ Σμιθ παραιτήθηκε από την Ακαδημία

«Οι πράξεις μου στην 94η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας ήταν σοκαριστικές, επώδυνες και ασυγχώρητες»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γουίλ Σμιθ παραιτήθηκε από την Ακαδημία των Όσκαρ μετά το χαστούκι στον κωμικό Κρις Ροκ, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων την Κυριακή.

«Οι πράξεις μου στην 94η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας ήταν σοκαριστικές, επώδυνες και ασυγχώρητες», είπε σε δήλωσή του.

Η Ακαδημία είπε ότι δέχθηκε την παραίτηση και θα «προχωρήσει» στην επιβολή κυρώσεων.

Ο Σμιθ χαστούκισε τον Ροκ για ένα αστείο που έκανε ο κωμικός για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, κάτι που οφείλεται στην τριχόπτωση λόγω αλωπεκίας.

Λιγότερο από μια ώρα μετά, ο ηθοποιός τιμήθηκε με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «King Richard» («Οι μέθοδος των Γουίλιαμς»), όπου υποδύθηκε τον πατέρα των αστέρων του τένις Βίνους και Σερένα Γουίλιαμς.

«Είναι πολλοί εκείνοι που πληγώθηκαν από την πράξη μου, συμπεριλαμβανομένων του Κρις, της οικογένειάς του, πολλών αγαπητών φίλων και αγαπημένων  μου, αυτών που παρακολουθούσαν στην αίθουσα και το παγκόσμιο κοινό στο σπίτι», είπε ο Σμιθ την Παρασκευή.

«Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Αφαίρεσα από τους άλλους υποψήφιους και νικητές την ευκαιρία να γιορτάσουν και να τιμηθούν για την δουλειά τους. Είμαι συντετριμμένος».

Η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών, που διοργανώνει τα Όσκαρ, είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός με περίπου 10.000 μέλη.

Ο Σμιθ είπε ότι ήθελε «να εστιάσει σε εκείνους που αξίζουν την προσοχή για τα επιτεύγματά τους».

Καταλήγει ότι «η αλλαγή απαιτεί χρόνο και δεσμεύομαι να δουλέψω ώστε να διασφαλίσω ότι δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά η βία να ξεπεράσει τη λογική».

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν είπε ότι δέχθηκε την παραίτηση του Σμιθ, αλλά θα συνεχιστεί η επιβολή κυρώσεων.

Ο Ροκ μίλησε για το συμβάν κατά τη διάρκεια ενός stand – up σόου στη Βοστώνη την Τετάρτη, λέγοντας ότι «ακόμα επεξεργάζομαι αυτό που συνέβη».

Ο 57χρονος κωμικός, που βρίσκεται σε αμερικανική περιοδεία με τίτλο «Ego Death», έγινε αποδεκτός με θερμό χειροκρότημα διαρκείας από τους θαυμαστές του.

Ο Ροκ αποφάσισε νωρίτερα να μην ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον του Σμιθ.

Η σύζυγος του Σμιθ, Τζάντα, «έσπασε» τη σιωπή της και σε μια σύντομη ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram έγραψε: «Αυτή είναι μια χρονική στιγμή για θεραπεία κι εγώ είμαι εδώ γι’ αυτή».

Με πληροφορίες από το BBC

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή