Πέθανε ο διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Σταμάτης Γιαννούλης

Πέθανε ο διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Σταμάτης Γιαννούλης

Η ελληνική κινηματογραφική κοινότητα αποχαιρετά τον Σταμάτη Γιαννούλη, ο οποίος πέθανε την Τρίτη μετά από μάχη με τον καρκίνο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σημαντικός διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Σταμάτης Γιαννούλης πέθανε σήμερα, Τρίτη από καρκίνο όπως έγινε γνωστό.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, υπήρξε συνεργάτης των Σωτήρη Γκορίτσα, Περικλή Χούρσογλου και Σταύρο Τορνέ και συμμετείχε σε ταινίες όπως οι: «Μπαλαμός», «Καρκαλού», «Λευτέρης Δημακόπουλος», «Ο κύριος με τα γκρι», «Από το χιόνι», «Βαλκανιζατέρ», «Εφήμερη πόλη». 

Η ελληνική κινηματογραφική κοινότητα τον αποχαιρετά με θλίψη και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εξέφρασε τα «βαθιά συλλυπητήρια στους οικείους του» μέσα από ανακοίνωση. 

«Η απώλεια του Σταμάτη Γιαννούλη θλίβει την κινηματογραφική μας κοινότητα. Ο Σταμάτης Γιαννούλης υπήρξε διευθυντής φωτογραφίας αλλά και σκηνοθέτης. Το βλέμμα του και η ευαισθησία του άφησαν το αποτύπωμά τους σε σημαντικές ταινίες όπως: “Μπαλαμός” και “Καρκαλού” του Σταύρου Τορνέ, “Λευτέρης Δημακόπουλος” και “Ο κύριος με τα γκρί” του Περικλή Χούρσογλου, “Από το χιόνι” και “Βαλκανιζατέρ” του Σωτήρη Γκορίτσα, “Εφήμερη πόλη” του Γιώργου Ζαφείρη» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή