Το Zagoriwood μπαίνει στο «Balkan Express»

Το Zagoriwood μπαίνει στο «Balkan Express»

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο στο Ζαγόρι καλεί δημιουργούς από τα Βαλκάνια να καταθέσουν τις μικρού μήκους ταινίες τους και να συμμετάσχουν στο «Zagori Planet».

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και 12 χρόνια το φεστιβάλ του Zagoriwood φέρνει το σινεμά στα βουνά της Ηπείρου και το Ζαγόρι. Τώρα η κινηματογραφική διοργάνωση είναι έτοιμη να διευρύνει τους ορίζοντές της, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και των Εργαστηρίων του με το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους, το «Zagori Planet».

Έτσι, το μονοήμερο φεστιβάλ θα παρουσιάσει ταινίες μικρού μήκους, τόσο μυθοπλασίας όσο και ντοκιμαντέρ, στις θεματικές του περιβάλλοντος, της οικολογίας και της συναρπαστικής σχέσης μεταξύ ανθρώπων, μη-ανθρώπινων ζώων και του πλανήτη.

Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία του, το Zagoriwood ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα χώρο για μοίρασμα ταινιών, ιδεών και συζητήσεων και για την ανάπτυξη σχέσεων. Για αυτόν τον σκοπό, φέρνει μαζί όλες τις βαλκανικές χώρες, με την πλούσια φιλμογραφία τους και τους ποικιλόμορφους, αλλά συνδεδεμένους περιβαλλοντικούς αγώνες τους.

Το Zagoriwood λοιπόν, καλεί δημιουργούς και ταινίες από τα Βαλκάνια για να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση. Οι ταινίες θα πρέπει να έχουν διάρκεια έως 20 λεπτά και να είναι παραγωγής από το 2020 και έπειτα. Οι ταινίες διαγωνίζονται για δύο βραβεία, Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού. Στους δημιουργούς των επιλεγμένων φιναλίστ παρέχεται διαμονή και διατροφή στο Ζαγόρι, για να συμμετέχουν αυτοπροσώπως στο φεστιβάλ.

Επιλέξιμες χώρες: Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Σερβία, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Τουρκία και Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσυν συμμετοχή εδώ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή