Φεστιβάλ Καννών: Με το βραβείο Women In Motion θα τιμηθεί η Βαϊόλα Ντέιβις

Φεστιβάλ Καννών: Με το βραβείο Women In Motion θα τιμηθεί η Βαϊόλα Ντέιβις

Η Αμερικανίδα ηθοποιός προσθέτει έτσι ένα ακόμα «βαρέων βαρών» βραβείο στη συλλογή της

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βραβείο Women In Motion πρόκειται να τιμηθεί η ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις από το Φεστιβάλ των Καννών

Η ηθοποιός απασχόλησε πρόσφατα την επικαιρότητα για τον ρόλο της ως Μισέλ Ομπάμα στην τηλεοπτική σειρά «The First Lady» η οποία δεν έλαβε και τις καλύτερες κριτικές, χωρίς αυτό να πτοεί ιδιαίτερα την Ντέιβις

Το φεστιβάλ της Γαλλικής Ριβιέρας πρόκειται, λοιπόν, να τιμήσει την Βαϊόλα Ντέιβις που χαρακτήρισε «μία από τις πιο επιδραστικές Αμερικανίδες ηθοποιούς και παραγωγούς όλων των εποχών» για «τις ερμηνείες της και την αφοσίωσή της στα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων». Σε άλλο σημείο σχολιάζεται πως «Το ταλέντο, η σκληρή δουλειά της, η επιλογή των ρόλων και ο τρόπος που τους ερμηνεύει της έχουν προσφέρει τη μεγαλύτερη αναγνώριση στην κινηματογραφική βιομηχανία».

Το εν λόγω βραβείο έχει δοθεί στο παρελθόν σε ονόματα όπως η Τζέιν Φόντα, η Τζίνα Ντέιβις, η Σούζαν Σαράντον, η Ιζαμπέλ Ιπέρ, η Σάλμα Χάγιεκ. 

Η Βαϊόλα Ντέιβις έχει τιμηθεί ως τώρα στην καριέρα της με βραβεία Όσκαρ, Emmy, Tony, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA και SAG. 

Το φετινό και 75ο Φεστιβάλ των Καννών θα διεξαχθεί από 17-28 Μαΐου και η βράβευση της Βαϊόλα Ντέιβις θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Μαΐου.

 

Με πληροφορίες από το Variety. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή