Ο Τομ Κρουζ εξηγεί τον λόγο που κάνει ο ίδιος τα ακροβατικά στις ταινίες του

Ο Τομ Κρουζ εξηγεί τον λόγο που κάνει ο ίδιος τα ακροβατικά στις ταινίες του

Ξεκινώντας το 1996 με το πρωτότυπο φιλμ «Mission: Impossible» σε σκηνοθεσία Μπράιαν Nτε Πάλμα, η σειρά ταινιών έχει μεταμορφωθεί από τότε σε ένα «όχημα» για να εκτελεί ο Κρουζ επικίνδυνα ακροβατικά, συνήθως υπό τη διεύθυνση του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τομ Κρουζ εξήγησε τον λόγο που συνεχίζει ο ίδιος να κάνει ακροβατικά στις ταινίες του, παρά τον κίνδυνο. Ο Κρουζ έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από φιλμ όπως τα «Risky Business», «Top Gun» και «Rain Man» από τη δεκαετία του 1980, ωστόσο το όνομα του ηθοποιού έχει συνδεθεί με μπλοκμπαστερ δράσης και επικίνδυνα ακριβατικά κυρίως χάρη στη σειρά ταινιών «Mission Impossible».  

Ξεκινώντας το 1996 με το πρωτότυπο φιλμ «Mission: Impossible» σε σκηνοθεσία Μπράιαν Nτε Πάλμα, η σειρά ταινιών έχει μεταμορφωθεί από τότε σε ένα «όχημα» για να εκτελεί ο Κρουζ επικίνδυνα ακροβατικά, συνήθως υπό τη διεύθυνση του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι. 

Η πρόσφατη ταινία «Mission Impossible – Fallout» ανέβασε τον πήχυ ακόμα πιο ψηλά για τον ηθοποιό ο οποίος έκανε μόνος του έναν μεγάλο αριθμό αλμάτων πηδώντας από ένα μεταφορικό αεροπλάνο για να εκτελέσει κάποιο από τα πιο δημοφιλή ακροβατικά της ταινίας. Το σίκουελ με τίτλο «Mission Impossible – Dead Reckoning Part I» θα περιλαμβάνει περισσότερα ακροβατικά – όπως έχει επιβεβαιωθεί – συμπεριλαμβανομένης μιας εντυπωσιακής σεκάνς όπου ο Κρουζ οδηγεί μια μοτοσικλέτα από έναν γκρεμό. 

Όσον αφορά στο «Top Gun: Maverick» που παρουσιάστηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και επίσημα στο 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ο ηθοποιός και παραγωγός παραμένει το ίδιο αφοσιωμένος σε αληθινά ακροβατικά, με τη χρήση αληθινών μαχητικών αεροσκαφών για τις εναέριες σεκάνς. 

Λίγο πριν την προβολή του «Top Gun: Maverick» στις Κάννες, ο Κρουζ έδωσε συνέντευξη σε μια εκδήλωση με όνομα «MasterClass Conversation» όπου εξήγησε τον λόγο που ακόμα επιθυμεί να κάνει τα ακροβατικά χωρίς τη βοήθεια κασκαντέρ. Αν και σύντομη, η απάντησή του ήταν ότι (τα ακροβατικά) είναι μέρος του χαρακτήρα του. 

«Κανένας δεν ρώτησε τον Τζιν Κέλι: “Γιατί χορεύεις; Γιατί κάνεις εσύ ο ίδιος τις χορογραφίες;». 

Το σχόλιο υποδηλώνει ότι, όπως ο Κέλι ήταν καλός στον χορό και την επίδειξη του ταλέντου στις ταινίες του, έτσι και ο Κρουζ είναι καλός στο να κάνει τα δικά του ακροβατικά και να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των ταινιών του. Αυτό το χρονικό διάστημα, ο 59χρονος ηθοποιός βρίσκεται εν μέσω γυρισμάτων της έκτης – και πιθανόν τελευταίας – ταινίας «Mission: Impossible». Και το σχόλιό του στις Κάννες τονίζει ότι τα ακροβατικά του δεν πρόκειται να σταματήσουν σύντομα. 

Με πληροφορίες από το The Hollywood Reporter, το ScreenRant

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή