«Top Gun: Maverick»: Για δεύτερο Σαββατοκύριακο το box office πετάει στους αιθέρες

«Top Gun: Maverick»: Για δεύτερο Σαββατοκύριακο το box office πετάει στους αιθέρες

Η ταινία με τον Τομ Κρουζ συνεχίζει να «σπάει» τα ταμεία. Αλλά και οι επιδόσεις του στις κριτικές δεν πάνε πίσω

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τομ Κρουζ τελευταία σαρώνει τα πάντα στο διάβα του και ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από το «Top Gun: Maverick», το sequel δηλαδή του αγαπημένου «Top Gun» από το 1986. 

Αφού οι Κάννες του υποκλίθηκαν, ο Τομ Κρουζ κατάφερε με το «Top Gun: Maverick» το (τελικό όχι και τόσο) ακατόρθωτο: έγινε η ταινία του η οποία πέτυχε τα υψηλότερα έσοδα την πρώτη εβδομάδα του box office από οποιαδήποτε άλλη ταινία της αισίως 5 δεκαετιών καριέρας του. Η ταινία συγκέντρωσε έσοδα 124 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ κι άλλα τόσα διεθνώς, στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολών της, δηλαδή 248 εκατομμύρια δολάρια στο σύνολο. 

Όπως φαίνεται, πάντως, το νέο «Top Gun» συνεχίζει με υψηλές πτήσεις στις κινηματογραφικές αίθουσες, μιας και στο δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολών του «χτύπησε» στο box office των ΗΠΑ 86 εκατομμύρια δολάρια (παιζόταν σε 4.751 αίθουσες).

Το παραπάνω νούμερο κατατάσσει το «Top Gun: Maverick» σε μία από τις ταινίες με τα υψηλότερα έσοδα στο αμερικανικό box office το δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολών. 

Και τα ρεκόρ δεν σταματούν εδώ: η ταινία έπεσε μόνο 32% από το ντεμπούτο της το πρώτο Σαββατοκύριακο του box office. Αυτή είναι η μικρότερη πτώση που είχε ποτέ ταινία που το πρώτο Σαββατοκύριακο κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Αυτή την στιγμή, η ταινία έχει συγκεντρώσει παγκοσμίως στο box office 548 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν είναι μόνο τα εισιτήρια όμως αυτά στα οποία σαρώνει το «Top Gun: Maverick» αλλά και οι κριτικές. Αυτή την στιγμή, η ταινία έχει αγγίξει στο Rotten Tomatoes σχεδόν την «τέλεια» συνολική βαθμολογία: 97% στις βαθμολογίες των κριτικών και 98% στις βαθμολογίες του κοινού. Υψηλά κινείται και στο Metacritic με το metascore των κριτικών να φιγουράρει στο 78/100 και το user score του κοινού στο 8.9/10. Στο IMDb πάλι, η ταινία έχει βαθμολογία 8.7/10.

Όπως όλα δείχνουν, o Τομ Κρουζ θα συνεχίσει να πετάει ψηλά, με κάθε τρόπο.

 

Με πληροφορίες από το Variety.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή