12ο Athens Open Air Film Festival: Έναρξη με την «Χαμένη Κόρη», παρουσία της Μάγκι Τζίλενχαλ

12ο Athens Open Air Film Festival: Έναρξη με την «Χαμένη Κόρη», παρουσία της Μάγκι Τζίλενχαλ

Μαζί με τη Τζίλενχαλ, στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού» θα παραβρεθεί ο Πίτερ Σάρσγκαρντ και ένα πλήθος Ελλήνων συντελεστών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πανελλήνια πρεμιέρα της – υποψήφιας για 3 Όσκαρ – ταινίας «Η Χαμένη Κόρη» («The Lost Daughter») που γυρίστηκε στις Σπέτσες και παρουσία της σκηνοθέτιδος Μάγκι Τζίλενχαλ, ξεκινά την Τρίτη 14 Ιουνίου το 12ο Athens Open Air Film Festival, μια διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας. 

Μαζί με τη Τζίλενχαλ, στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού» θα παραβρεθεί ο Πίτερ Σάρσγκαρντ και ένα πλήθος Ελλήνων συντελεστών. 
Βασισμένη σε ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ιταλίδας συγγραφέως Έλενα Φεράντε, η «Χαμένη Κόρη» αποτελεί το πρώτο σκηνοθετικό ντεμπούτο για την Αμερικανίδα ηθοποιό Τζίλενχαλ.

12ο Athens Open Air Film Festival: Έναρξη με την «Χαμένη Κόρη», παρουσία της Μάγκι Τζίλενχαλ-1
Η Μάγκι Τζίλενχαλ. Φωτ. AP

Γυρισμένη στις Σπέτσες, στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι Ολίβια Κόλμαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Εντ Χάρις και Ντακότα Τζόνσον μαζί με τους Τζέσι Μπάκλεϊ και Πολ Μέσκαλ. Οι Έλληνες ηθοποιοί που εμφανίζονται στην ταινία είναι οι Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Κορώνης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κωνσταντίνος Σάμαα και Σπύρος Μαραγκουδάκης.

12ο Athens Open Air Film Festival: Έναρξη με την «Χαμένη Κόρη», παρουσία της Μάγκι Τζίλενχαλ-2
Φωτ. Endeavor Content/Samuel Marshall Films/ Pie Films

Η υπόθεση της «Χαμένης Κόρης» έχει ως εξής: Η Λήδα (Ολίβια Κόλμαν) απολαμβάνει τις μοναχικές της διακοπές στις Σπέτσες, όταν αρχίζει να εμπλέκεται σταδιακά με μια νεαρή μητέρα (Ντακότα Τζόνσον) και την κόρη της, τις οποίες πετυχαίνει καθημερινά στην ίδια παραλία. Καθώς  μάνα και κόρη έχουν μια ιδιαίτερη και έντονη σχέση, η Λήδα καταβάλλεται από τις αναμνήσεις και τα μπερδεμένα συναισθήματα αγάπης, σύγχυσης και έντασης της δικής της πρώιμης μητρότητας. Μια μυστηριώδης παρόρμηση την αναγκάζει να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις αντισυμβατικές επιλογές που έκανε ως νέα μητέρα και, κυρίως, τις συνέπειες αυτών των επιλογών.

12ο Athens Open Air Film Festival: Έναρξη με την «Χαμένη Κόρη», παρουσία της Μάγκι Τζίλενχαλ-3
Φωτ. Endeavor Content/Samuel Marshall Films/ Pie Films

Συντελεστές
Η Χαμένη Κόρη| The Lost Daughter
Σενάριο και Σκηνοθεσία: Μάγκι Τζίλενχαλ 
Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κόλμαν, Τζέσι Μπάκλεϊ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Ντακότα Τζόνσον, Εντ Χάρις, Πολ Μέσκαλ, Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Κορώνης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αλμπα Ρορβάρχερ, Αθηνά Μάρτιν
Διάρκεια: 121’    
Βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα της Έλενα Φεράντε
Τρίτη 14 Ιουνίου 2022. Θέατρο Αττικού Αλσους «Κατίνα Παξινού» | 21.15 Είσοδος Ελεύθερη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή