Το Zagoriwood μετατρέπει και φέτος τα Κάτω Πεδινά στο πιο κινηματογραφικό χωριό της Ελλάδας

Το Zagoriwood μετατρέπει και φέτος τα Κάτω Πεδινά στο πιο κινηματογραφικό χωριό της Ελλάδας

Το φεστιβάλ επιστρέφει για 13η χρονιά από 8-24 Ιουλίου με προβολές, διαγωνιστικό τμήμα και εργαστήρια, γεμίζοντας με 7η τέχνη τα βουνά της Ηπείρου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Zagoriwood, το κινηματογραφικό φεστιβάλ που γίνεται δηλαδή κάθε χρόνο στο χωριό των Κάτω Πεδινών της Ηπείρου, «μπαίνει στην εφηβεία» μιας και φέτος επιστρέφει για 13η χρονιά από 8-24 Ιουλίου. 

Όσο λοιπόν το φεστιβάλ μεγαλώνει, ανοίγει και τους ορίζοντές του με περισσότερες δράσεις. Έτσι, φέτος, η αρχή γίνεται με το «Zagori Planet», ένα διεθνές διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους. Για πρώτη φορά κινηματογραφικές δημιουργίες από τις 12 χώρες των Βαλκανίων με επίκεντρο περιβαλλοντικά θέματα, θα πλουτίσουν το πρόγραμμα του Zagoriwood, διεκδικώντας τον «Σμαραγδένιο Γάιδαρο» (βραβείο κοινού και βραβείο επιτροπής).

Για τις 17 μέρες που θα διαρκέσει το Zagoriwood, το Ζαγόρι θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο υπαίθριο κινηματογραφικό σετ, μιας και το μότο του φεστιβάλ δεν είναι άλλο από το «Δεν συζητάμε απλώς για σινεμά, φτιάχνουμε ταινίες». 

Το Zagoriwood μετατρέπει και φέτος τα Κάτω Πεδινά στο πιο κινηματογραφικό χωριό της Ελλάδας-1
Πέρα από πολλές και ενδιαφέρουσες προβολές, το Zagoriwood ξεχωρίζει για τα κινηματογραφικά του εργαστήρια. Φωτ.: Zagoriwood

Συγκεκριμένα, οι κινηματογραφιστές Αλέξης Αλεξίου, Στέργιος Πάσχος, Άκης Κερσανίδης και Χρύσα Τζελέπη θα καθοδηγήσουν τους σπουδαστές που θα συμμετάσχουν στα εργαστήρια στο δρόμο της κατασκευής των δικών τους μικρού μήκους ταινιών (Εργαστήριο «Από την ιδέα Ως την ταινία», 9-24 Ιουλίου), ενώ το εργαστήριο «Υποκριτική στην κάμερα» αναλαμβάνει για φέτος η ηθοποιός Ταμίλα Κουλίεβα (15-16-17 Ιουλίου).

Παράλληλα, η κινηματογραφική διοργάνωση «Positively Different Short Film Festival» θα δώσει και πάλι το παρόν στα Κάτω Πεδινά, έχοντας στις αποσκευές της βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμο με θεματική που αφορά στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Το Zagoriwood μετατρέπει και φέτος τα Κάτω Πεδινά στο πιο κινηματογραφικό χωριό της Ελλάδας-2
Για 17 ημέρες τα βουνά της Ηπείρου θα γεμίσουν σινεμά. Φωτ.: Zagoriwood

Το φετινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με προβολές ξεχωριστών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους από την πρόσφατη ελληνική και παγκόσμια παραγωγή. 

Το πλήρες πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δράσεις του Zagoriwood εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή