Αποσύρεται ο Γούντι Άλεν;

Πάντως, όπως είπε ο σκηνοθέτης σε συνέντευξή του στον Άλεκ Μπάλντουιν, η επόμενη ταινία του που θα γυριστεί στο Παρίσι ίσως είναι η τελευταία του

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τελετουργία της «φετινής ταινίας του Γούντι Άλεν» είναι οικεία για την 7η τέχνη, μιας και ο Αμερικανός σκηνοθέτης μοιάζει να μην ξεκουράζεται σχεδόν ποτέ, βάζοντας μπρος την μία ταινία μετά την άλλη. 

Η επόμενη ταινία του Νεοϋορκέζου θα γυριστεί στο Παρίσι και θα είναι η 50η του -ίσως, όμως, και η τελευταία του, όπως μπορεί να συμπεράνει κάποιος από τα λεγόμενά του σε συνέντευξή του με τον Άλεκ Μπάλντουιν. 

Όπως είχε ανακοινώσει ο Μπάλντουιν, έκανε μία συνέντευξη σε Instagram live με τον Άλεν. Εκεί ο σκηνοθέτης εξήγησε: «Πιθανόν θα κάνω τουλάχιστον μία ακόμα ταινία. Πολύς από τον ενθουσιασμό έχει παρέλθει. Όταν έκανα μια ταινία, αυτή πήγαινε στις αίθουσες όλης της χώρας. Τώρα κάνεις μια ταινία και παίζεται για κάνα δυο εβδομάδες. Ίσως 4 ή 6 εβδομάδες και μετά πηγαίνει κατευθείαν στο streaming. Δεν είναι το ίδιο. Και δεν το απολαμβάνω το ίδιο». 

Ο Άλεν συνέχισε, λέγοντας: «Δεν διασκεδάζω το ίδιο φτιάχνοντας μιας ταινία που βγαίνει στις αίθουσες. Ήταν ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι 500 άνθρωποι την βλέπουν συγχρόνως. Δεν ξέρω πώς νιώθω με το να φτιάχνω ταινίες. Θα κάνω άλλη μία και θα δω πώς νιώθω».

Οι δύο τελευταίες ταινίες του Γούντι Άλεν είναι το «A Rainy Day In New York» του 2019 και το «Rifkin’s Festival» του 2021, που αμφότερα κυκλοφόρησαν μετά την διακοπή του συμβολαίου του σκηνοθέτη με την Amazon, αφού η υπόθεση αναφορικά με την Ντίλαν Φάροου από το 1992 ξαναήρθε στην επικαιρότητα. 

Με πληροφορίες από τον Guardian και το Variety.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή