Μάικλ Τζ. Φοξ: Τιμητικό βραβείο από την Ακαδημία για τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο

Μάικλ Τζ. Φοξ: Τιμητικό βραβείο από την Ακαδημία για τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο

Ο ηθοποιός αναμένεται να λάβει το τιμητικό Όσκαρ κατά τη διάρκεια των Governors Awards, μαζί με την τραγουδοποιό Νταϊάν Γουόρεν και τους σκηνοθέτες Εουζάν Παλσύ και Πίτερ Γουίαρ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ θα τιμηθεί από την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών για τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο και την προσπάθεια να βοηθήσει στη θεραπεία της Νόσου του Πάρκινσον. 

Ο ηθοποιός αναμένεται να λάβει το τιμητικό Όσκαρ κατά τη διάρκεια των Governors Awards, μαζί με την τραγουδοποιό Νταϊάν Γουόρεν και τους σκηνοθέτες Εουζάν Παλσύ και Πίτερ Γουίαρ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακαδημίας. 

Η Ακαδημία επέλεξε αυτά τα πρόσωπα για την «αξέχαστη συνεισφορά τους στο σινεμά και τον κόσμο γενικότερα». 

Ο Φοξ, ο οποίος το 2000 δημιούργησε το Ίδρυμα Michael J. Fox για την έρευνα σχετικά με το Πάρκινσον και που ο ίδιος πάσχει από τη νόσο από το 1991, θα παραλάβει το Ανθρωπιστικό Βραβείο «Τζιν Χέρσολτ».

«Η συνεχής υποστήριξη για έρευνα όσον αφορά τη νόσο Πάρκινσον μαζί με την απεριόριστη αισιοδοξία του αποτελεί παράδειγμα της επίδρασης ενός ατόμου στην αλλαγή του μέλλοντος χιλιάδων ανθρώπων», δήλωσε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν. 

Ο Φοξ, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τον ρόλο του Άλεξ Π. Κίτον στην τηλεοπτική σειρά «Family Ties» αλλά και άλλα τηλεοπτικά προγράμματα, είναι διάσημος για τον χαρακτήρα που υποδύθηκε στη σειρά ταινιών «Επιστροφή στο Μέλλον» («Back to the Future»), Μάρτι ΜακΦλάι. 

Έχει κερδίσει πέντε βραβεία Έμμυ, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ένα Γκράμι και δύο βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών (SAG Awards) αλλά ποτέ δεν προτάθηκε για Όσκαρ. 

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες στις 19 Νοεμβρίου 2022. 

 

Με πληροφορίες από το CNN 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή