Ντείβιντ Μπόουι: Η ημερομηνία κυκλοφορίας του «Moonage Daydream» και η αφίσα του ντοκιμαντέρ

Ντείβιντ Μπόουι: Η ημερομηνία κυκλοφορίας του «Moonage Daydream» και η αφίσα του ντοκιμαντέρ

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι ο Μόργκεν, ο οποίος σκηνοθέτησε και το ντοκιμαντέρ «Montage of Heck» για τον Κερτ Κομπέιν, αφιέρωσε τέσσερα χρόνια δουλεύοντας για ένα κινηματογραφικό πρότζεκτ που περιλάμβανε χιλιάδες ώρες αρχειακού υλικού του Μπόουι

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Μπόουι «Moonage Daydream» έχει αποκαλυφθεί, μαζί με την αφίσα της ταινίας. 

Το φιλμ, σε σκηνοθεσία Μπρετ Μόργκεν, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022 και μάλιστα, περιγράφεται ως μια «βιωματική κινηματογραφική οδύσσεια μεγάλου μήκους» που εξερευνά το «δημιουργικό, μουσικό και πνευματικό ταξίδι του Μπόουι». 

Με πλάνα από ακυκλοφόρητο υλικό, ερμηνείες και πολλή μουσική, το φιλμ είναι το πρώτο που εγκρίθηκε επισήμως από τους κληρονόμους του Μπόουι. 

Μια δήλωση σχετικά με το φιλμ αναφέρει: «Το “Moonage Daydream” ρίχνει φως στη ζωή του Μπόουι, έναν από τους πιο δημιουργικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, με μεγάλη επιρροή. Η ταινία αποκαλύπτει πτυχές της ζωής του Μπόουι μέσα από τη δική του φωνή και περιλαμβάνει 48 τραγούδια». 

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι ο Μόργκεν, ο οποίος σκηνοθέτησε και το ντοκιμαντέρ «Montage of Heck» για τον Κερτ Κομπέιν, αφιέρωσε τέσσερα χρόνια δουλεύοντας για ένα κινηματογραφικό πρότζεκτ που περιλάμβανε χιλιάδες ώρες αρχειακού υλικού του Μπόουι, η πλειοψηφία του οποίου δεν είχε βγει ποτέ στη δημοσιότητα. 

Ένα Δελτίο Τύπου που ανακοίνωσε το πρότζεκτ, περιέγραψε το «Moonage Daydream» ως «ένα πρότζεκτ που παρουσιάζει πώς ο ίδιος ο Μπόουι εργάστηκε σε διάφορους καλλιτεχνικούς κλάδους, όχι μόνο την μουσική και τον κινηματογράφο αλλά και τον χορό, τη ζωγραφική, την γλυπτική, το βίντεο και audio κολάζ, τη δημιουργία σεναρίου, την υποκριτική και το θέατρο». 

Προσθέτει επίσης ότι ο Μόργκεν είχε «πρόσβαση στο προσωπικό, άφιλτρο αρχείο του Μπόουι, συμπεριλαμβανομένων όλων των ηχογραφήσεων, ώστε να δημιουργήσει μια ταινία που θα “ταξιδέψει” το κοινό στην πολύ δημιουργική ζωή του τραγουδιστή/τραγουδοποιού και ηθοποιού». «Ο Μόργκεν έχει δημιουργήσει μια υπέροχη κινηματογραφική εμπειρία που θα παρέχει στο κοινό απεριόριστη πρόσβαση στα προσωπικά του αρχεία». 

Ο – επί πολλά χρόνια – συνεργάτης και παραγωγός του Μπόουι, Τόνι Βισκόντι, συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ στο κομμάτι της μουσικής, μαζί με τον – βραβευμένο με Όσκαρ – Πολ Μάσεϊ κ.α.

Το 2020, κυκλοφόρησε η βιογραφική ταινία «Stardust» με τον Τζόνι Φλιν στον ρόλο του Μπόουι κατά τη διάρκεια της πρώτης του περιοδείας στη Βόρεια Αμερική, το 1971. Ωστόσο, η ταινία δεν εγκρίθηκε από τους κληρονόμους του Μπόουι οι οποίοι δεν επέτρεψαν στους συντελεστές να χρησιμοποιήσουν την μουσική του Μπόουι. 

Με πληροφορίες από το NME 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή