Πέθανε ο ηθοποιός Ντέιβιντ Γουόρνερ

Πέθανε ο ηθοποιός Ντέιβιντ Γουόρνερ

Ο ηθοποιός που είχε παίξει σε ταινίες όπως «Ο Τιτανικός» και «Η Προφητεία» ήταν 80 ετών

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε στα 80 του χρόνια ο ηθοποιός Ντέιβιντ Γουόρνερ, που διέγραψε μια μακρά πορεία στον κινηματογράφο, το θέατρο, αλλά και την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. 

Την είδηση του θανάτου του, που προήλθε από «αρρώστια που σχετίζεται με τον καρκίνο» επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

Η οικογένεια του εκλιπόντα δήλωσε στο BBC: «Τους τελευταίους 18 μήνες προσέγγισε την διάγνωσή του με χαρακτηριστική χάρη και αξιοπρέπεια. Θα μας λείψει φοβερά και θα τον θυμόμαστε ως έναν καλόκαρδο, γενναιόδωρο και συμπονετικό άνδρα, σύντροφο και πατέρα, που η κληρονομιά της φοβερής δουλειάς του έχει αγγίξει τις ζωές τόσων πολλών μέσα στα χρόνια. Είμαστε συντετριμμένοι». 

Ο Γουόρνερ γεννήθηκε στο Μάντσεστερ το 1941 και σπούδασε στην Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης στο Λονδίνο. 

Στα 21 του χρόνια έγινε μέλος του Royal Shakespeare Company, που το 1965 του ανέθεσε τον ρόλο του Άμλετ, στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Η ερμηνεία του μπορεί να ξένισε τους κριτικούς της κλασικής σχολής, παρ’ όλα αυτά, κέρδισε τα νεότερα ακροατήρια. 

Ήταν το 1973 και μια αποτυχημένη παραγωγή του «I, Claudius» που ο Ντέιβιντ Γουόρνερ καταλήφθηκε από τον λεγόμενο φόβο της σκηνής, οπότε και επικεντρώθηκε περισσότερο σε κινηματογραφικούς ρόλους. 

Στο σινεμά, ο ηθοποιός συνεργάστηκε τρεις φορές με τον σκηνοθέτη Σαμ Πέκινπα, στις ταινίες «The Ballad of Cable Hogue», «Straw Dogs» και «Cross of Iron».

Οι πιο γνωστοί ρόλοι του ήταν στην «Προφητεία» του Ρίτσαρντ Ντόνερ, το «Time Bandits» του Τέρι Γκίλιαμ και τον «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον. 

Έμεινε 15 χρόνια στο Χόλιγουντ, όπου και ανέλαβε και αρκετούς ρόλους στην τηλεόραση, μεταξύ των οποίων στο «Star Trek», για το οποίο έπαιξε συνολικά τρεις διαφορετικούς ρόλους, το «Twin Peaks» του Ντέιβιντ Λιντς και το «Doctor Who». 

Με πληροφορίες από τον Guardian. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή