«Indiana Jones 5»: Ο Τζον Ουίλιαμς παρουσίασε νέο μουσικό κομμάτι από την ταινία

«Indiana Jones 5»: Ο Τζον Ουίλιαμς παρουσίασε νέο μουσικό κομμάτι από την ταινία

Ο βραβευμένος συνθέτης μίλησε για το νέο του έργο και πρόσθεσε ότι είχε ολοκληρώσει την ηχογράφηση της μουσικής για το φιλμ σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μανγκολντ, μια εβδομάδα πριν

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας Maestro of the Movies που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Hollywood Bowl στο Λος Άντζελες, ο Τζον Ουίλιαμς παρουσίασε ένα νέο μουσικό κομμάτι με τίτλο «Helena’s Theme», το οποίο αποτελεί μέρος του σάουντρακ της επερχόμενης ταινίας «Indiana Jones 5». 

Αν και το πέμπτο -κατά σειρά- φιλμ με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ δεν θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέχρι τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς (και ακόμα δεν γνωρίζουμε τον τίτλο του), ο βραβευμένος συνθέτης μίλησε για το νέο του έργο και πρόσθεσε ότι είχε ολοκληρώσει το 30% της ηχογράφησης της μουσικής για το φιλμ σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μανγκολντ. 

Ο Ουίλιαμς περιέγραψε τον χαρακτήρα της Φίμπι Γουόλερ – Μπριτζ, Χέλενα, ως «μια περιπετειώδη γυναίκα, μια φαμ φατάλ. Είναι πολλά πράγματα μαζί…όπως μια σταρ του σινεμά». 

Μαζί με την Μπριτζ, στην ταινία συμμετέχουν και οι Μαντς Μίκελσεν, Τόμας Κρέτσμαν, Μπόιντ Χόλμπρουκ, Σονέτ Ρενέ Γουίλσον, Τόμπι Τζόουνς, Αντόνιο Μπαντέρας κ.α.

Σε σχετικά πρόσφατη συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, ο 90χρονος συνθέτης έδωσε να εννοηθεί ότι το «Indiana Jones 5» μπορεί να είναι η τελευταία ταινία για την οποία γράφει τη μουσική. 

«Αυτή τη χρονική στιγμή, εργάζομαι πάνω στο “Indiana Jones 5”, για το οποίο ο Χάρισον Φορντ – που είναι λίγο νεότερος από εμένα – ανακοίνωσε ότι αυτή θα είναι η τελευταία του ταινία. Οπότε σκέφτηκα: Αν μπορεί να το κάνει ο Χάρισον, τότε ίσως μπορώ κι εγώ». 

Ο 90χρονος Ουίλιαμς μίλησε επίσης για την εξάμηνη δέσμευση που απαιτούν συχνά τέτοιου είδους ταινίες, μεγάλου προϋπολογισμού και παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, είναι μια μακρά δέσμευση για μένα». Ωστόσο, τόνισε ότι δεν πρόκειται να κλείσει την πόρτα στη μουσική. «Δεν θέλω να θεωρεί ο κόσμος ότι εγκαταλείπω οποιαδήποτε δραστηριότητα».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Guardian, ο συνθέτης δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή του Classic FM πως επιθυμεί να γράψει τη μουσική και για τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ. «Θα μου άρεσε πολύ», είπε. 

Το «Indiana Jones 5» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 30 Ιουνίου του 2023. 

 

Με πληροφορίες από το Variety, το The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή