Ο Τζον Χαμ έδωσε ένα 60% του μισθού του για να χρηματοδοτήσει το νέο «Confess, Fletch»

Ο Τζον Χαμ έδωσε ένα 60% του μισθού του για να χρηματοδοτήσει το νέο «Confess, Fletch»

Με αυτό τον τρόπο οι συντελεστές εξασφάλισαν τρεις παραπάνω ημέρες γυρισμάτων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο αφοσιωμένος ήταν ο Τζον Χαμ («Mad Men») στη δημιουργία της ταινίας «Confess, Fletch»; Από ότι φαίνεται…πολύ. 

Ο σκηνοθέτης του φιλμ Γρεγκ Μοτόλα αποκάλυψε στον ιστότοπο Uproxx ότι ο -βραβευμένος με Emmy- ηθοποιός που συμμετέχει στο πρότζεκτ χάρισε ένα 60% του μισθού του ώστε να βοηθήσει στη χρηματοδότηση τριών επιπλέον ημερών για τα γυρίσματα του ανεξάρτητου φιλμ. Και ο Μοτόλα όμως έδωσε ένα μέρος του μισθού του για την παράταση της παραγωγής. 

Σύμφωνα με τον Μοτόλα, η χρηματοδότηση της εταιρείας παραγωγής Miramax κάλυπτε μόνο 27 ημέρες γυρισμάτων. Όταν οι Μοτόλα και Χαμ έψαχναν χρηματοδότες για 30 ημέρες, η πρότασή τους απορρίφθηκε από πολλούς. 

«Όλοι μας έλεγαν: “Δεν γνωρίζω αν αυτού του είδους η κωμωδία θα είχε επιτυχία στις μέρες και την εποχή μας», είπε ο Μοτόλα. «Μας ρωτούσαν: “Ποιος είναι ο Φλετς; Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον ενδιαφέρον». 

Και συμπλήρωσε: «Βασικά αυτό που συνέβη ήταν ότι ο Τζον έδωσε το 60% του μισθού του στον προϋπολογισμό της ταινίας. Κι εγώ έδωσα ένα μέρος – όχι τόσο όσο ο Τζον επειδή είναι πιο εύπορος κι εγώ έχω τρια παιδιά. Έτσι, εξασφαλίσαμε τρεις παραπάνω ημέρες για τα γυρίσματα: 30 ημέρες στη Βοστώνη και μια μέρα στη Ρώμη. Είπαμε ότι αυτή η ταινία θα γίνει. Τότε η Miramax μας στήριξε πραγματικά, στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν αντέδρασαν ως προς την επιλογή των ηθοποιών που θέλαμε να προσλάβουμε». 

Το «Confess, Fletch» είναι μια κωμωδία με στοιχεία από crime βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γκρέγκορι Μαντόναλντ από το 1976. Ο χαρακτήρας ενέπνευσε τη δημιουργία δύο κινηματογραφικών κωμωδιών από τη δεκαετία του 1980: το «Fletch» και «Fletch Lives». Τον εμβληματικό ρόλο στη νέα ταινία ανέλαβε ο Χαμ. Μαζί του θα συμμετάσχουν οι Λορέντσα Ίτσο, Μάρσια Γκει Χάρντεν, Κάιλ Μακλάχλαν, Ρόι Γουντ Τζ. και Τζον Σλάτερι. 

 

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή