Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει κι αυτό είναι το πρόγραμμά του

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει κι αυτό είναι το πρόγραμμά του

Όλα όσα θα δούμε στην 63η ετήσια κινηματογραφική διοργάνωση, που θα ανοίξει την αυλαία με Στίβεν Σπίλμπεργκ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές γιορτές της χώρας μας δεν είναι άλλη από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που σε λίγο καιρό, ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι την αυλαία του για την 63η του διοργάνωση, που θα λάβει χώρα από την Πέμπτη 3 έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, τόσο σε φυσικούς χώρους της πόλης όσο και on line. 

Η αυλαία θα ανοίξει την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 με το «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο και βάζει πλώρη για τα Όσκαρ και αντίστοιχα, θα πέσει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 με την προβολή της ταινίας «Κορσές (Corsage)» της Μαρί Κρόιτσερ.

Τo Φεστιβάλ ετοιμάζεται επίσης να υποδεχθεί τη Σαρλότ Γκενσμπούρ, η οποία θα παρουσιάσει τη νέα της ταινία, «Νυχτερινοί επισκέπτες» του Μικαέλ Ερς. Σε αυτό θα βρεθεί και ο παλιός γνώριμος του φεστιβάλ Φατίχ Ακίν, ο οποίος θα παρουσιάσει τη νέα του ταινία, «Το χρυσάφι του Ρήνου». 

Επιπλέον, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από τον θάνατο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, το φεστιβάλ πραγματοποιεί καινοτόμο και πρωτοποριακό αφιέρωμα στον δημιουργό που σημάδεψε το ελληνικό σινεμά.

Το 63ο ΦΚΘ έχει στο φετινό του πρόγραμμα και ένα μεγάλο αφιέρωμα στην υποκριτική με τίτλο «Ποιος παίζει; / Time to Act», το οποίο ρίχνει φως στις πολύπλευρες διαστάσεις της τέχνης και της δουλειάς των ηθοποιών. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, το φεστιβάλ διοργανώνει μια σειρά από ενδιαφέροντα masterclasses.

Ακόμα, το 63ο ΦΚΘ γίνεται το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ που φιλοξενεί αφιέρωμα στον κινηματογράφο των αυτοχθόνων, φέρνοντας στο φως πολιτισμούς που αξίζει να γνωρίσουμε. Θα παρουσιάσει επιπλέον αφιερώματα στους Πίτερ Στρίκλαντ, Πέτερ Τσερκάσκι, Ιβ Χέλερ, Αλεξάνταρ Πέτροβιτς και Πίτερ Μπρουκ.

Το παρόν δεν θα μπορούσε να μην δώσει και το εγχώριο σινεμά, που θα εκπροσωπηθεί στο φεστιβάλ με 28 μεγάλου μήκους και 19 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες.

Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φιλοξενεί φέτος τέσσερα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα, τα οποία συνοδεύονται από σημαντικά χρηματικά βραβεία. 

Συνολικά 11 ταινίες συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό, ανάμεσά τους και δύο ελληνικές. 

Τέλος, η ανανεωμένη Αγορά του φεστιβάλ θα έχει φέτος ως ambassador τον αγαπημένο ηθοποιό και σεναριογράφο Γιώργο Καπουτζίδη.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μπορείτε να βρείτε εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή