Πέθανε η ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα σε ηλικία 87 ετών

Πέθανε η ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα σε ηλικία 87 ετών

Ήταν γνωστή για τους κωμικούς ρόλους που υποδυόταν, κυρίως αυτούς της «χαζής ξανθιάς»

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών η ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα, μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του ελληνικού κινηματογράφου. Η ηθοποιός απεβίωσε μετά από ανακοπή καρδιάς,

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935 και συμμετείχε σε πολλές ταινίες τις δεκαετίες του 1960 και 1970, της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου.

Ήταν γνωστή για τους κωμικούς ρόλους που υποδυόταν, κυρίως αυτούς της «χαζής ξανθιάς». 

Σπούδασε υποκριτική στη Σχολή Μουσικού Θεάτρου Θεοφανίδη και η πρώτη της ταινία στο σινεμά ήταν το «Αγρίμι» (1960) του Κ. Καραγιάννη. Συνολικά, συμμετείχε σε 37 ταινίες δίπλα σε σημαντικά πρόσωπα του κινηματογράφου εκείνης της εποχής.  

Τελευταία της ταινία ήταν το «Υποψήφιοι Βουλευτές και Βουλευτίνες» από το 1980. Όσον αφορά την τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση, αυτή ήταν στη σειρά «Κομμωτήρια – Ιστορίες του σεσουάρ» από το 1982. 

Παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά με τον οποίο απέκτησαν μια κόρη, την Ιωάννα, σύζυγο του πολιτικού Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού: 

Πληροφορούμενη την απώλεια της Νίτσας Μαρούδα, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ιδιαίτερη φωνή και την αναγνωρίσιμη φιγούρα της, με την υπερβολική κόμμωση της εποχής και το πεταχτό βάδισμα, η Νίτσα Μαρούδα δημιούργησε τον χαρακτήρα του αφελούς κοριτσιού στον ελληνικό κινηματογράφο, ο οποίος αν και συνήθως δεν ήταν κεντρικός, υπήρξε απαραίτητος δίπλα στους πρωταγωνιστές των αγαπημένων ελληνικών ταινιών. Επαιξε με τους περισσότερους σπουδαίους πρωταγωνιστές και συχνά, ακόμη και με μια ατάκα μόνο, έκλεβε την παράσταση. Η παρουσία της στον ελληνικό κινηματογράφο είναι χαρακτηριστική του ταλέντου και της ευρηματικότητας, με την οποία οι Ελληνες ηθοποιοί, στον κινηματογράφο εκείνης της εποχής, δημιουργούσαν έναν τύπο, εντελώς προσωπικό, που δεν μπορούσε να παίξει κανείς άλλος. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην κόρη της, Ιωάννα και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς και στους πολλούς φίλους της».

Μήνυμα του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης είπε:

«Η Νίτσα Μαρούδα με το ταλέντο της και τους χαρακτήρες που δημιούργησε έγινε αναπόσπαστο μέρος των  ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 60’ και του 70’ στις οποίες συμμετείχε. Ερμηνεύοντας κυρίως κωμικούς ρόλους δίπλα σε «ιερά τέρατα» της εποχής όπως ο Αλεξανδράκης, ο Βουτσάς και η Καρέζη, η Νίτσα Μαρούδα κατάφερε να ξεχωρίσει για την εργατικότητα και το χιούμορ της. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή