Για Οσκαρ η Ανα ντε Αρμας, για Χρυσά Βατόμουρα το «Blonde»

Για Οσκαρ η Ανα ντε Αρμας, για Χρυσά Βατόμουρα το «Blonde»

Η ηθοποιός προτάθηκε για Οσκαρ στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου, ενώ η ταινία «σαρώνει» στις υποψηφιότητες Χρυσών Βατόμουρων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ανα ντε Αρμας απέσπασε την Τρίτη υποψηφιότητα για Οσκαρ στην κατηγορία «Α’ Γυναικείος Ρόλος», κι αυτό λόγω της ερμηνείας της ως Μέριλιν Μονρόε στην ταινία του Netflix «Blonde». 

Ωστόσο, μία ημέρα νωρίτερα, η ταινία κέρδισε οκτώ υποψηφιότητες Χρυσών Βατόμουρων (αναδεικνύουν τις χειρότερες ταινίες και ερμηνείες της περασμένης χρονιάς) σε κατηγορίες όπως «Χειρότερη Ταινία» και «Χειρότερο Σενάριο».

Το ψυχολογικό δράμα, που δίχασε κοινό και κριτικούς, αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, καταγράφοντας την προσωπική ζωή του ινδάλματος του Χόλιγουντ και μία από τις πιο γνωστές φιγούρες της ποπ κουλτούρας παγκοσμίως, από το 1950 έως το 1960. 

Η ταινία έλαβε ανάμεικτες κριτικές για την απεικόνιση του τραύματος και της δύσκολης ζωής της Μέριλιν σε νεαρή ηλικία. Κάποιοι θεατές χαρακτήρισαν την ταινία ως εξαιρετικά αποκρουστική. 

«Το “Blonde” δεν παρουσιάζει την ιδέα της αντίληψης που έχουμε για τη δόξα και τη φήμη. Το φιλμ δείχνει μια άλλη πλευρά και το τίμημα που πληρώνει κανείς γι’ αυτά τα δύο» δήλωνε η ντε Αρμας τον Σεπτέμβριο στην εκπομπή «Today» του NBC. 

Κατά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, το «Blonde» έλαβε θερμό χειροκρότημα διάρκειας 14 λεπτών (standing ovation). Κι αυτό κυρίως για την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ηθοποιός προτείνεται για Οσκαρ. 

Με πληροφορίες από το NBC 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή