Μετά τον Σον Πεν, ο Ματ Ντέιμον με ντοκιμαντέρ για την Ουκρανία

Μετά τον Σον Πεν, ο Ματ Ντέιμον με ντοκιμαντέρ για την Ουκρανία

Ο Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σεναριογράφος αποκάλυψε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου - Μπερλινάλε, ότι βρίσκεται σε «πρώιμο στάδιο» προετοιμασίας ενός πρότζεκτ με θέμα τη χώρα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα βήματα του Σον Πεν φαίνεται ότι ακολουθεί ο Ματ Ντέιμον. Ο Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σεναριογράφος αποκάλυψε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου – Μπερλινάλε, ότι βρίσκεται σε «πρώιμο στάδιο» προετοιμασίας ενός πρότζεκτ με θέμα την Ουκρανία. 

Ο Ντέιμον επισκέφτηκε τη γερμανική πόλη για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ «Kiss the Future», στο οποίο είναι παραγωγός. Το φιλμ καταγράφει τον αγώνα κατοίκων του Σαράγεβο κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία. 

Σε ερώτηση αν ετοιμάζει κάτι παρόμοιο με το ντοκιμαντέρ του Πεν «Superpower» που εστιάζει στον πόλεμο με την Ουκρανία, ο Ντέιμον είπε ότι «παρακολούθησα – όπως όλοι – με τρόμο, αυτά που εξελίχθηκαν στη χώρα πέρυσι» και παρά το ότι «δεν υπάρχει ακόμα κάτι συγκεκριμένο, αλλά δεν υπάρχει και αμφιβολία περί γυρισμάτων ενός φιλμ».

Και συμπλήρωσε: «Στην πραγματικότητα, έχω κάποιον που ερευνά την ιστορία, αλλά το πρότζεκτ είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο». Ο ηθοποιός – μεταξύ άλλων – είπε ότι δεν έχει γνωρίσει ακόμα τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά «είχα μια ευκαιρία να γνωρίσω εκείνον και τη σύζυγό του στη Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών». 

Ο Ντέιμον συζήτησε επίσης τις ταινίες που γυρίζονται με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία. «Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά υπέροχα φιλμ σχετικά με το θέμα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται σχετικά κινηματογραφικά πρότζεκτ τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια γενικότερη στρατηγική ώστε να γυρίζονται περισσότερα πολιτικά ντοκιμαντέρ σε καθημερινή βάση. Μπορώ να βοηθήσω και να δώσω την ενέργειά μου σε θέματα που πιστεύω. Αυτό προέκυψε και ήταν πραγματικά ευλογία», ανέφερε. 

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή