Oscars 2023: Το κόκκινο χαλί αλλάζει χρώμα

Oscars 2023: Το κόκκινο χαλί αλλάζει χρώμα

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσες ακόμα αλλαγές ετοιμάζονται μέχρι το βράδυ της Κυριακής 12 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας 13 Μαρτίου στην Ελλάδα), σε μια προσπάθεια της Ακαδημίας να προσελκύσει νέους θεατές

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά σε παραπάνω από έξι δεκαετίες, τα βραβεία Οσκαρ – η μεγαλύτερη διοργάνωση του Χόλιγουντ – αλλάζουν το χρώμα του καθιερωμένου κόκκινου χαλιού. 

Οι πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί σηματοδοτούν την έναρξη της τελετής απονομής. Λίγο πριν εισέλθουν στο Dolby Theater για τις βραβεύσεις, οι αστέρες του κινηματογράφου εμφανίζονται με κομψές και εκκεντρικές ενδυμασίες καθιστώντας το κόκκινο χαλί ως μια ιεροτελεστία. 

Φέτος όμως, αντί για τη βόλτα στο κόκκινο χαλί, οι προσκεκλημένοι θα περπατήσουν σε ένα που θα έχει το χρώμα της σαμπάνιας. 

Το νέο χρώμα αποκαλύφθηκε την Τετάρτη από τον οικοδεσπότη της φετινής τελετής, Τζίμι Κίμελ. «Αυτό το χαλί είναι τόσο όμορφο», δήλωσε ο Κίμελ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου χαλιού έξω από το Dolby Theatre στο Χόλιγουντ. Στη συνέχεια, αστειεύτηκε ότι η αλλαγή προκλήθηκε από το περυσινό χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ, επί σκηνής. 

«Ο κόσμος με ρωτάει αν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα φέτος, αν θα υπάρξει κάποιο βίαιο περιστατικό. Ελπίζω πως όχι. Νομίζω ότι η απόφαση του να επιλέξουμε μπεζ χαλί αντί για κόκκινο δείχνει πόσο σίγουροι είμαστε ότι δεν θα χυθεί αίμα αυτή τη χρονιά». 

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσες ακόμα αλλαγές ετοιμάζονται μέχρι το βράδυ της Κυριακής 12 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας 13 Μαρτίου στην Ελλάδα), σε μια προσπάθεια της Ακαδημίας να προσελκύσει νέους θεατές. 

Οι παρουσιαστές

Μερικές ώρες πριν την αποκάλυψη του μπεζ χαλιού, η Ακαδημία ανακοίνωσε τους ανθρώπους που θα παρουσιάσουν τις διάφορες κατηγορίες των Οσκαρ. Αυτοί είναι οι: Χέιλι Μπέιλι, Τζον Τσο, Αντόνιο Μπαντέρας, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζέσικα Τσαστέιν, Αντριου Γκάρφιλντ, Χιου Γκραντ, Ντανάι Γκουρίρα, Σάλμα Χάγιεκ Πινό, Νικόλ Κίντμαν, Φλόρενς Πιου, Σιγκούρνι Γουίβερ. Επίσης, στη σκηνή θα ανέβουν οι Ριζ Αχμεντ, Εμιλι Μπλαντ, Γκλεν Κλόουζ, Τζένιφερ Κόνελι, Αριάνα Ντεμπόουζ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ντουέιν Τζόνσον, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τρόι Κότσουρ, Τζόναθαν Μέιτζορς, Μελίσα Μακάρθι, Τζανέλ Μονέ, Questlove, Ζόι Σαλντάνα, Ντιπίκα Παντούκον, Ντόνι Γιέν. 

Με πληροφορίες από το Vanity Fair, το USA Today 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή