«Oppenheimer»: Δείτε το νέο τρέιλερ της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

«Oppenheimer»: Δείτε το νέο τρέιλερ της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Μια πρώτη ματιά σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου που συμμετέχουν στο φιλμ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την πολυαναμενόμενη ταινία «Oppenheimer», της οποίας μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο τρέιλερ.

Το βιογραφικό φιλμ για τον φυσικό Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ ή αλλιώς τον «πατέρα της ατομικής βόμβας», διαδραματίζεται στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Οπενχάιμερ ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα του Σχεδίου Μανχάταν, της προσπάθειας κατασκευής του πρώτου πυρηνικού όπλου στο εργαστήριο Λος Αλαμος στο Νέο Μεξικό. Στον ρόλο του Οπενχάιμερ βλέπουμε τον Κίλιαν Μέρφι («Peaky Blinders»).

Το θρίλερ είναι γυρισμένο σε IMAX φιλμ 65mm, με την ιστορία να ακολουθεί τον αινιγματικό άνδρα «ο οποίος πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο προκειμένου να τον σώσει», όπως αναφέρει η επίσημη περιγραφή.

Το καινούργιο τρέιλερ διάρκειας λίγο παραπάνω από τρία λεπτά, μας δίνει μια πρώτη ματιά σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου που συμμετέχουν στο φιλμ, καθώς και τεράστιες προσωπικότητες όπως ο Αλμπερτ Αϊνστάιν. Όλα οδηγούν στην επαναστατική και τρομακτική δημιουργία της ατομικής βόμβας και των όσων ακολούθησαν τη ρίψη της. 

Εκτός από τον Μέρφι, στο «Oppenheimer» συμμετέχουν και οι: Εμιλι Μπλαντ (Κίτι Οπενχάιμερ), Μάτ Ντέιμον (υποστράτηγος Λέσλι Ρίτσαρντ Γκρόουβς Τζ.), Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ως Λιούις Στράους, Τζακ Κουέιντ ως Ρίτσαρντ Φέινμαν, Γκάρι Ολντμαν ως Πρόεδρος Χάρι Σ. Τρούμαν κ.α.

Όπως και στις προηγούμενες του κινηματογραφικές δουλειές, έτσι και εδώ ο Νόλαν χρησιμοποίησε ένα είδος ειδικών εφέ για να κάνει την αναπαράσταση πιο ρεαλιστική. Ο δημοφιλής κινηματογραφιστής εξήγησε ότι απέφυγε τη χρήση CGI για την πυρηνική έκρηξη. «Αναζητούσαμε τρόπους για το πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά από τα οπτικά στοιχεία του φιλμ πρακτικά, από την αναπαράσταση της κβαντικής δυναμικής και της κβαντικής φυσικής μέχρι την ίδια την πυρηνική δοκιμή Τρίνιτυ (κωδική ονομασία της πρώτης έκρηξης πυρινικού όπλου) και τη δημιουργία του εργαστηρίου Λος Αλαμος».

Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Νόλαν υπογράφει και το σενάριο το οποίο βασίζεται στο – βραβευμένο με Πούλιτζερ – μυθιστόρημα «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν. 

Το «Oppenheimer», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 21 Ιουλίου του 2023, έχει διάρκεια σχεδόν τριών ωρών γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο πρότζεκτ του σκηνοθέτη. 

Με πληροφορίες από το Mashable, το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή