Δικός της ***

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Her

Φαντασίας (2013).

Εγχρ. Διάρκεια: 126΄.

Το cybersex φαίνεται να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Σήμερα, στο «Δικός της», υποψήφιο για 5 Οσκαρ, ήρθε η ώρα και για ένα cyber ρομάντζο που εκτυλίσσεται στο Λος Αντζελες, σε ένα μέλλον κατά τα φαινόμενα κοντινό.

Ενας νέος άντρας, ο Θίοντορ, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα κατάθλιψης μετά τον χωρισμό του, βιώνει σαν φαντασίωση έναν ρομαντικό έρωτα, σαν και αυτούς που διαβάζουμε στα παλιά βιβλία, όταν εγκαθίσταται στη ζωή του ένα καινούργιο… λειτουργικό σύστημα. Η Σαμάνθα, έτσι του συστήνεται το OS1, ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, επικοινωνεί μαζί του με γυναικεία φωνή, ζεστή και ενίοτε αισθησιακή. Ο μελαγχολικός Θίοντορ είναι ευαίσθητη, ίσως και καλλιτεχνική φύση, «συγγραφέας» χειρόγραφων επιστολών τις οποίες παραγγέλνουν οι πελάτες στην εταιρεία του. Για την ακρίβεια, υπαγορεύει το κείμενο στον υπολογιστή του και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο εκτυπωτής. Αυτός ο παράδοξα πλατωνικός έρωτας θα κλονιστεί. Η φωνή της Σαμάνθας θα μπει σαν άλιεν στο κορμί μιας αληθινής γυναίκας, που ως πόρνη θα χτυπήσει την πόρτα του Θίοντορ.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας αποτυπώνεται στο σκηνικό και στη φωτογραφία της. Συνοψίζεται σε μια αίσθηση μουντής λιακάδας που αφορά το μέλλον, το οποίο μας περιγράφει ο Σπάικ Τζόνζι. Οξύμωρο, αλλά αληθινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή