Νέες ταινίες: Εύθραυστα τέρατα, παραμυθένια, αλλά και οργουελικά

Νέες ταινίες: Εύθραυστα τέρατα, παραμυθένια, αλλά και οργουελικά

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή  του Πάσχα ανοίγει η νέα κινηματογραφική εβδομάδα με τέσσερις πρεμιέρες. Μόνο μία έχουμε σήμερα, τη νεανική κωμωδία «Τα αγόρια της διπλανής πόρτας». Τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο οι περισσότερες αίθουσες θα είναι κλειστές.

«Τα αγόρια της διπλανής πόρτας» (* 1/2)  του Τομ Γκόρμικαν. Τρεις νεαροί άνδρες, επιστήθιοι φίλοι, αμπελοφιλοσοφούν περί ρομαντικού έρωτος και σεξ ενώ ορκίζονται πως δεν θα ενδώσουν σε μόνιμη σχέση. Η ζωή συνήθως τα φέρνει ανάποδα. Με τους Ζακ Εφρον, Μάιλς Τέλερ, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν.

«Ντομ Χέμινγουεϊ» (***). Γκανγκστερική κομεντί του Ρίτσαρντ Σέπαρντ («The Matador») με εγγλέζικο χιούμορ κι έναν εκρηκτικό Τζουντ Λο, που παίζει λες και έχει στην πίσω πλευρά του μυαλού του την εικόνα του Μάικλ Κέιν στο «Alfie». Ενα ρεμάλι, που βρίζει ακατάπαυστα και σε κάθε δεύτερη φράση του αναφέρει το μόριό του, βγαίνει από τη φυλακή ύστερα από 12 χρόνια. Εάν δεν είχε κρατήσει το στόμα του κλειστό στο δικαστήριο, θα την είχε βγάλει καθαρή με 2-3 χρόνια. Ξανασυναντάει τον πρώην αρχηγό του, ο οποίος ευεργετήθηκε από τη σιωπή του, και ζητάει το μερίδιό του από την παλιά ληστεία. Παράλληλα, προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την κόρη του.

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» (**) του Κριστόφ Γκανς. Το διάσημο παραμύθι, που έχει εμπνεύσει την εμβληματική ομότιτλη ταινία του Ζαν Κοκτό και το εξαιρετικό κινούμενο σχέδιο της Ντίσνεϊ, ξανάρχεται στην κινηματογραφική μας επικαιρότητα με τον Βενσάν Κασέλ και τη Λέα Σεντού. Φαντασμαγορικό έργο, περιγραφικό και στο βάθος του αλληγορικό για τη μετάβαση της γυναίκας σε ένα νέο στάδιο της ζωής της με την είσοδό της στον γάμο. Στον ρόλο του πατέρα της Πεντάμορφης ο Αντρέ Ντισολιέ.

«Κυριαρχία» (**) του Γουόλι Φάιστερ. Μείγμα θρίλερ και περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας χωρίς σεναριακή πρωτοτυπία και ατμόσφαιρα που θα το έκανε ξεχωριστό. Ένας πρωτοπόρος σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης πυροβολείται θανάσιμα από «τρομοκράτες», που αντιδρούν στο οργουελικό μέλλον της ανθρωπότητας. Λίγο πριν πεθάνει, η σύζυγός του, επίσης εξπέρ στον ίδιο επιστημονικό τομέα, κάνει upload τις σκέψεις του, τις αναμνήσεις του, αλλά και τη συναισθηματική του μνήμη σε έναν υπερ-υπολογιστή. Ενα τέρας, πιο απειλητικό από αυτό του Φρανκενστάιν, γεννιέται. Η αγάπη, όμως, έχει την τελευταία λέξη. Με Τζόνι Ντεπ, Ρεμπέκα Χολ, Μόργκαν Φρίμαν, Πολ Μπέτανι.

«Oldboy» (** 1/2) αμερικανικό ριμέικ της ομότιτλης κορεατικής ταινίας από τον Σπάι Λι. Ενας εγωκεντρικός και αλκοολικός διαφημιστής απάγεται μυστηριωδώς και κλείνεται σε ένα δωμάτιο επί δύο δεκαετίες. Όταν του χαρίζεται η ελευθερία και βγαίνει στο φως, δεν σκέφτεται παρά μόνον την εκδίκηση. Με Τζος Μπρόλιν, Σάμιουελ Τζάκσον, Ελίζαμπεθ Ολσεν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή