Νέες ταινίες: Παντρολογήματα α λα γαλλικά και άλλες ιστορίες

Νέες ταινίες: Παντρολογήματα α λα γαλλικά και άλλες ιστορίες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαλλικού  ενδιαφέροντος είναι η νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Η ανάλαφρη κωμωδία, «Θεέ μου τι σου κάναμε;»(***), που ξορκίζει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, και η βιογραφία του σχεδιαστή μόδας Ιβ Σεν Λοράν ξεχωρίζουν.

Το μεγάλο γεγονός πάντως είναι η ρετροσπεκτίβα για τον Ζαν Λικ Γκοντάρ στην Ταινιοθήκη που αρχίζει από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 18/6. Θα προβληθούν σχεδόν όλες οι μεγάλου μήκους και μικρού μήκους ταινίες του, ντοκιμαντέρ, και η δοκιμιακή σειρά «Histoire (s) du Cinema» (πληροφορίες στο godard.tainiothiki.gr).

Το «Θεέ μου τι σου κάναμε;» του Φιλίπ ντε Σοβερόν δεν θα το θυμόμαστε για καιρό, είναι αρκετά διασκεδαστική ταινία όμως για να υποδεχτούμε όπως αρμόζει το καλοκαίρι στα θερινά σινεμά της πόλης. Οι εμπνευστές της διακωμωδούν στερεότυπα, φόβους και προκαταλήψεις, που έφεραν στον αφρό της πολιτικής ζωής της Γαλλίας την ακροδεξιά της Λεπέν. Ενας μεσοαστός φτάνει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης όταν οι θυγατέρες του του παρουσιάζουν τους εκλεκτούς της καρδιάς τους.

Ένας μουσουλμάνος, ένας Εβραίος, ένας Κινέζος και ένας Αφρικανός συμπληρώνουν το καρέ της απελπισίας του Γάλλου, που νομίζει πως πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι του.

Στο «Yves Saint Laurent» (**) ο Ζαλί Λεσπέρ σκηνοθετεί ένα χρονικό της ζωής του διάσημου μόδιστρου επιμένοντας στη σχέση του με τον συνεργάτη του και σύντροφό του Πιερ Μπερζέ. Ευπρόσωπο, περιγραφικό και φλύαρο.

Στη «Σκουριασμένη πόλη» (**) του Σκοτ Κούπερ, σε μια παρηκμασμένη αμερικανική κωμόπολη, ένας άντρας, που μόλις βγήκε από τη φυλακή, θέλει να εκδικηθεί τον δολοφόνο του αδελφού του. Μείγμα κοινωνικού δράματος, ρεαλιστικού νεονουάρ και σύγχρονου γουέστερν. Ατμοσφαιρικό, αλλά και με σκηνοθετικά κλισέ που βάζουν τρικλοποδιές στους εξαιρετικούς ηθοποιούς (Κέισι Αφλεκ, Κρίστιαν Μπέιλ, Γούντι Χάρελσον, Φόρεστερ Γουίτακερ, Γουίλεμ Νταφό).

 

Στα «Δεσμά του διαβόλου» (**) ο Ατόμ Εγκογιάν φέρνει στο προσκήνιο μια αληθινή ιστορία δικαστικής πλάνης. Τρεις έφηβοι δικάζονται για τις δολοφονίες τριών παιδιών. Με τον Κόλιν Φερθ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή