Πέθανε ο Λουίς Ζαμπερίνι, πηγή έμπνευσης της επερχόμενης ταινίας «Unbroken»

Πέθανε ο Λουίς Ζαμπερίνι, πηγή έμπνευσης της επερχόμενης ταινίας «Unbroken»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 97 ετών ο ήρωας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Λούις Ζαμπερίνι, η ζωή του οποίου έγινε βιβλίο και ενέπνευσε την ταινία Unbroken, την οποία σκηνοθέτησε η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί και η οποία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους, αναφέρει σήμερα το Variety.

Ο Ζαμπερίνι πέθανε από πνευμονία, η οποία τον βασάνιζε για 40 ημέρες, αναφέρει η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το Variety.

Την λύπη της για τον θάνατο του Ζαμπερίνι εξέφρασε σήμερα στο Twitter η Αντζελίνα Τζολί, η οποία σκηνοθέτησε το Unbroken στηριζόμενη στο βιβλίο του 2010 της Λόρα Χίλενμπραντ.

"Είναι μια τόσο μεγάλη απώλεια που είναι αδύνατο να περιγραφεί", αναφέρει η Τζολί για τον Ζαμπερίνι, ο οποίος είχε μετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε αιχμαλωτιστεί από τους Ιάπωνες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Είμαστε όλοι τόσο ευγνώμονες για το πόσο πολύ πιο πλούσιους μας έκανε η γνωριμία μας μαζί του. Θα μας λείψει τρομερά", προσθέτει.

Ο Ζαμπερίνι επέζησε για εβδομάδες σε μια σχεδία και στην συνέχεια ως αιχμάλωτος των Ιαπώνων μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή