ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πέθανε ο Λουίς Ζαμπερίνι, πηγή έμπνευσης της επερχόμενης ταινίας «Unbroken»

Πέθανε ο Λουίς Ζαμπερίνι, πηγή έμπνευσης της επερχόμενης ταινίας «Unbroken»

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 97 ετών ο ήρωας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Λούις Ζαμπερίνι, η ζωή του οποίου έγινε βιβλίο και ενέπνευσε την ταινία Unbroken, την οποία σκηνοθέτησε η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί και η οποία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους, αναφέρει σήμερα το Variety.

Ο Ζαμπερίνι πέθανε από πνευμονία, η οποία τον βασάνιζε για 40 ημέρες, αναφέρει η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το Variety.

Την λύπη της για τον θάνατο του Ζαμπερίνι εξέφρασε σήμερα στο Twitter η Αντζελίνα Τζολί, η οποία σκηνοθέτησε το Unbroken στηριζόμενη στο βιβλίο του 2010 της Λόρα Χίλενμπραντ.

"Είναι μια τόσο μεγάλη απώλεια που είναι αδύνατο να περιγραφεί", αναφέρει η Τζολί για τον Ζαμπερίνι, ο οποίος είχε μετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε αιχμαλωτιστεί από τους Ιάπωνες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Είμαστε όλοι τόσο ευγνώμονες για το πόσο πολύ πιο πλούσιους μας έκανε η γνωριμία μας μαζί του. Θα μας λείψει τρομερά", προσθέτει.

Ο Ζαμπερίνι επέζησε για εβδομάδες σε μια σχεδία και στην συνέχεια ως αιχμάλωτος των Ιαπώνων μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.