Η Κίνα στην Αθήνα, αφιέρωμα στη Λαΐδα

Η Κίνα στην Αθήνα, αφιέρωμα στη Λαΐδα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γίγαντας της ασιατικής κινηματογραφίας, η Κίνα, θα φιλοξενηθεί στην Ταινιοθήκη από τις 15 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου. Η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου τελεί υπό την αιγίδα της κρατικής διοίκησης Τύπου, δημοσιεύσεων, κινηματογράφου και της τηλεόρασης της Κίνας και της πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα, υποστηρίζεται δε από το υπουργείο Πολιτισμού και την Ταινιοθήκη.

Η εκδήλωση γίνεται στην κατεύθυνση της διεύρυνσης των διακρατικών σχέσεων των δύο χωρών και στον τομέα του πολιτισμού και της συνεργασίας τους και στο πεδίο του οπτικοακουστικού. Αντιπροσωπεία 11 Κινέζων επισήμων και καλλιτεχνών με επικεφαλής τον Τονγκ Γκανγκ, υφυπουργό της κρατικής διοίκησης Τύπου, δημοσιεύσεων, κινηματογράφου και τηλεόρασης, θα έρθει στην Αθήνα και θα συναντηθεί και με την υφυπουργό πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου.

Πέραν της πολιτικής σε ό,τι αφορά τον κύριο κορμό της Εβδομάδας Κινεζικού Κινηματογράφου, θα προβληθούν 8 ταινίες της τελευταίας τριετίας, αντιπροσωπευτικές της θεματικής ποικιλίας της εν λόγω κινηματογραφίας. Η έναρξη θα γίνει με την πρεμιέρα της δραματικής κομεντί «Love Story στο Πεκίνο». Σπονδυλωτή ταινία, αποτελούμενη από 5 διαφορετικές ιστορίες, έχει γυριστεί και στη Σαντορίνη. Ο σκηνοθέτης Τσεν Σιτσένγκ και η πρωταγωνίστριά του Τονγκ Λιγιά θα είναι παρόντες στην Ταινιοθήκη το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας.

Θα προβληθούν επίσης το «The Grandmaster» του κορυφαίου Ασιάτη στυλίστα Γουόνγκ Καρ Βάι. Πρόκειται για τη βιογραφία του Ιπ Μαν, θρυλικού δασκάλου του Κουνγκ Φου, που υπήρξε και μέντορας του Μπρους Λι. Τα «Συνεταιράκια» Πίτερ Τσαν. Το «Αστυνομικό ημερολόγιο» του Νινγκ Γινγκ, γύρω από την καθημερινότητα ενός αστυνόμου που υπηρέτησε επί 17 συνεχή χρόνια στη Μογγολία. Το «Πες ναι» του Λέστε Τσεν. Το «Full Circle» του Ζανγκ Γιανγκ γύρω από τη ζωή σ’ έναν οίκο ευγηρίας. Το «Χτύπημα του δράκου» του Τσούι Χαρκ, περιπέτεια με φόντο την εποχή της δυναστείας των Μινγκ. Το «Chinese Zodiac» του πασίγνωστου και στο ελληνικό κοινό Τζάκι Τσαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή