Νέες ταινίες: Ολέθρια σχέση δίπλα σε έναν λαβύρινθο χωρίς σασπένς

Νέες ταινίες: Ολέθρια σχέση δίπλα σε έναν λαβύρινθο χωρίς σασπένς

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «Νύχτες Πρεμιέρας», που άρχισαν επίσημα χθες και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28/9, είναι το κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας. Οι προβολές τους στον Δαναό, το Ιντεάλ και την Οπερα προβλέπεται πως θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των σινεφίλ, πρόβλεψη που συγκρατεί τους ρυθμούς του εμπορικού κυκλώματος. Δύο νέες ταινίες προστίθενται από σήμερα στο μενού της κινηματογραφικής εβδομάδας, η «Αμνησία» και ο «Λαβύρινθος», χωρίς να προσφέρουν ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Αν δεν αποφασίσετε να ρισκάρετε στο άγνωστο επιλέγοντας κάτι από τις «Νύχτες Πρεμιέρας» (στο www.aiff.gr θα βρείτε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τις ώρες προβολών), συγκρατείστε τρεις τίτλους ταινιών από τις προηγούμενες εβδομάδες που αξίζουν προσοχής: το τρυφερό αλλά και ανήσυχο «Μεγαλώνοντας» του Αμερικανού Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, την ισπανική δραματική κομεντί «Η ζωή είναι ωραία με τα μάτια κλειστά» και το εξαιρετικό κατασκοπικό θρίλερ «Νο1 καταζητούμενος», από το βιβλίο του Τζον Λε Καρέ, με τον συγκλονιστικό Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στον τελευταίο ρόλο της ζωής του.

Στο διά ταύτα. Η «Αμνησία» του Ρόουαν Τζόφε βασίζεται στο ομότιτλο μπεστ σέλερ του Στιβ Γουάτσον. Είναι ένα θρίλερ χωρίς πυκνότητα, γεμάτο κλισέ. Τις σεναριακές καμπές του μόνον ανατροπές δεν τις χαρακτηρίζεις. Αδιάφορες είναι και οι ερμηνείες. Η Νικόλ Κίντμαν έχει την ίδια έκφραση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο καρέ, ενώ ο Κόλιν Φερθ δεν έχει υπάρξει τόσο αμήχανος μπροστά σε κινηματογραφικό φακό.

Μια γυναίκα που έχει δεχτεί δολοφονική επίθεση ξυπνάει κάθε πρωί χωρίς μνήμη. Το μυαλό της συγκρατεί μόνον τα γεγονότα της τρέχουσας ημέρας. Ο σύζυγός της (ένας περίλυπος Φερθ) την πληροφορεί για την κατάστασή της. Λίγο μετά της τηλεφωνεί ένας άγνωστος, που συστήνεται ως ο γιατρός της, και την καθοδηγεί για να καταγράψει σε μια βιντεοκάμερα ό,τι πληροφορία της δίνει για την ταυτότητά της. Οσονούπω θα φανεί μια συνωμοσία. Δεν θα σας αποκαλύψουμε περισσότερα. Σχηματικά, αλλά και ως προς το ηθικό της δίδαγμα, η «Αμνησία» περιγράφεται σαν παραλλαγή της «Ολέθριας σχέσης».

Σε μπεστ σέλερ βασίζεται και ο «Λαβύρινθος» (* 1/2) του Ουές Μπολ. Μια παρέα παιδιών, που και αυτά δεν έχουν αναμνήσεις από το παρελθόν τους, βρίσκονται ανεξήγητα σε ένα ξέφωτο, περιτριγυρισμένο από τσιμεντένιο τείχος. Μια πύλη οδηγεί σε έναν λαβύρινθο όπου καιροφυλακτεί ο θάνατος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή