Νύχτες Πρεμιέρας, έναρξη με «Ιστορίες για αγρίους»

Νύχτες Πρεμιέρας, έναρξη με «Ιστορίες για αγρίους»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής για την έναρξη του επετειακού εικοστού Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας». Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι και γενικά οποιοσδήποτε εξασφάλισε μέσω γνωστών και φίλων μια πρόσκληση ήταν εκεί και πέρασε ένα ευχάριστο βράδυ με γιορταστική διάθεση.

Αυτό το κλίμα έσπευσε να επικοινωνήσει από την αρχή ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης στη «θεατρικής» διάθεσης ομιλία του, η οποία ξεκίνησε από την εποχή των… σπηλαίων για να αναζητήσει το νήμα της μαγικής τέχνης του σινεμά που «γεννήθηκε για να συλλάβει το αιώνιο που αλλάζει συνεχώς μορφές», όπως ανέφερε παραθέτοντας τον μεγάλο Χρήστο Βακαλόπουλο. Ο κ. Ανδρεαδάκης μίλησε επίσης για την ξεχωριστή σημασία του φετινού φεστιβάλ αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που το συνοδεύουν –ειδικά στην Τεχνόπολη– και μοιάζουν πολύ ενδιαφέρουσες.

Χαιρετισμό (πάντα σε κινηματογραφικό στιλ) απηύθυνε και η πρόεδρος του φεστιβάλ Μαρία Μπόμπολα, η οποία τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν οι νέοι Ελληνες δημιουργοί λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δίνουμε τη σκυτάλη στους νέους».

Το κυρίως «πιάτο» της βραδιάς περιλάμβανε φυσικά την ταινία έναρξης «Ιστορίες για αγρίους», η οποία αποδείχτηκε απροσδόκητα απολαυστική και συνέβαλε στο εύθυμο κλίμα της πρεμιέρας. Το φιλμ του Νταμιάν Ζιφρόν, έντονα επηρεασμένο από τον παραγωγό Πέδρο Αλμοδοβάρ αλλά και την ταραντινική υπερβολή, αποτελείται από μια σειρά ξεχωριστών ιστοριών οι οποίες εξερευνούν με μπόλικο (μαύρο) χιούμορ κοινωνικά ζητήματα και πτυχές της καθημερινότητας. Το σπονδυλωτό του πράγματος ελάχιστα ενοχλεί, καθώς οι διάφορες ιστορίες –πραγματικά για αγρίους– βρίσκουν ανάλογα και στη δική μας πραγματικότητα, όπως έδειξαν τα βροντερά γέλια των θεατών αλλά και το ενθουσιώδες χειροκρότημα στο φινάλε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή