Ο ελληνικός κινηματογράφος σε πρώτο πρόσωπο

Ο ελληνικός κινηματογράφος σε πρώτο πρόσωπο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΟΣΗ. Αν ο Γιώργος Τζαβέλλας, ένας από τους θεμελιωτές του ελληνικού κινηματογράφου, κατόρθωσε «να ισορροπήσει με μοναδικό τρόπο ανάμεσα στο σημαντικό και το δημοφιλές», αν ο Δημήτρης Χορν ήταν ο χαρισματικός γιος ενός χαρισματικού πατέρα, αν η Ελένη Ζαφειρίου ήταν πρώτα μάνα και ύστερα ηθοποιός, αν ο Μιχάλης Κακογιάννης ενέταξε το ελληνικό σινεμά στον διεθνή χάρτη, αν ο Κώστας Βουτσάς είναι ένας «κανονικός άνθρωπος» με ή χωρίς εισαγωγικά, αν η Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε σταρ, είναι ερωτήματα που αφορούν το «ελληνικό σινεμά σε πρώτο πρόσωπο». Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Ιάσων Τριανταφυλλίδης «απαντά» μέσα από σειρά εκδόσεων (andy’s publishers) που θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Δευτέρα (22.12) στις 12 το μεσημέρι στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Στο πάνελ θα βρίσκονται η υφυπουργός Πολιτισμού Aντζελα Γκερέκου, η διευθύντρια της Ταινιοθήκης Μαρία Κομνηνού, η Ξένια Καλδάρα, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κακογιάννη, ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς.

Εκτός από το βιβλίο για τον Γ. Τζαβέλλα που βασίζεται σε αρχειακό υλικό, όλα τα άλλα και όσα ακολουθήσουν, μικρού σχήματος, «φιλικά στον αναγνώστη», είναι προσωπικές συνεντεύξεις του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη με τους πρωταγωνιστές. Και μόνο το φυλλομέτρημα των προσεγμένων εκδόσεων αναδίνει αρώματα μιας Ελλάδας, καθόλου ασπρόμαυρης, σύνθετης και γοητευτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή