Σαπουνόπερα στο Μονακό, ψυχρός εφιάλτης στο Μπρούκλιν

Σαπουνόπερα στο Μονακό, ψυχρός εφιάλτης στο Μπρούκλιν

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι πρεμιέρες προστίθενται στις ταινίες που ήδη προβάλλονται, συνθέτοντας το κινηματογραφικό μωσαϊκό των Χριστουγέννων. Ας τις δούμε εν τάχει.

Το «Μονοπάτι του θανάτου» (***) βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Λόρενς Μπλοκ. Καλογυρισμένη ταινία με έναν περίπλοκο ψυχολογικά ήρωα, τον ντετέκτιβ Ματ Σκάντερ, και ψυχρή ατμόσφαιρα που θυμίζει θρίλερ σαν τη «Σιωπή των αμνών». Το 1999 στο Μπρούκλιν, ο Σκάντερ, ιδιωτικός ντετέκτιβ χωρίς άδεια, προσλαμβάνεται από έναν έμπορο ναρκωτικών για να εντοπίσει δύο serial killer, που απήγαγαν και δολοφόνησαν τη γυναίκα του.

Πασπαλισμένο με χρυσόσκονη και καταταλαιπωρημένο μας έρχεται το βιογραφικό «Grace of Monaco», (*). Βαρύγδουπη η πτώση του Γάλλου σκηνοθέτη Ολιβιέ Νταάν, o οποίος πριν από κάμποσα χρόνια είδε την καριέρα του να απογειώνεται χάρη στο επίσης βιογραφικό φιλμ «Ζωή σαν τριαντάφυλλο» για την Εντίθ Πιαφ. Σήμερα, η μυθιστορηματική ζωή της Γκρέις Κέλι αμπαλάρεται σε μια πληκτική ταινία. Συνθλίβεται ανάμεσα στην αγιογραφία και τη σαπουνόπερα. Ο Νταάν δέχτηκε πυρά από τη βασιλική οικογένεια του Μονακό, που αποκήρυξε την ταινία, αλλά και από τον Αμερικανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που επέβαλε το δικό του μοντάζ στην αμερικανική έκδοσή της.

Το 1961 ο Χίτσκοκ έρχεται στο Μονακό για να πείσει την παλιά πρωταγωνίστριά του, σύζυγο πια του Ρενιέ, να παίξει στο «Μάρνι». Παράλληλα, ξεσπάει «ψυχρός πόλεμος» ανάμεσα στο πριγκιπάτο και στη Γαλλία. Ο Ντε Γκωλ, εγκλωβισμένος στον πόλεμο της Αλγερίας, που του κοστίζει ακριβά σε ζωές και χρήμα, έχει αποφασίσει να σφίξει τα λουριά στους κροίσους φοροφυγάδες που έχουν βρει καταφύγιο στον φορολογικό παράδεισο του Μονακό. Η Νικόλ Κίντμαν απλώς ποζάρει.

«Αγαπώντας, πίνοντας και τραγουδώντας». Κινηματογραφημένο θέατρο με στυλ και γαλλική φινέτσα από τον Αλέν Ρενέ. Το θεατρικό έργο του αγαπημένου συγγραφέα Αλαν Εϊκμπορν «Life of Riley» έγινε το κύκνειο άσμα του. Ο Τζορτζ Ράιλι, που «ασθενεί» βαριά, ανοίγει τον ασκό τoυ Αιόλου συμπαρασύροντας σε μια δίνη τρία φιλικά ζευγάρια. Γυρίστηκε σε στούντιο.

«Αστερίξ: η κατοικία των θεών» (***). Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων του Λουί Κλισί. Ο Καίσαρας κατασκευάζει ένα χλιδάτο ξενοδοχείο δίπλα στο γαλατικό χωριό. Ο τουρισμός και ο …ρωμαϊκός τρόπος ζωής έχουν ισχύ μαγικού φίλτρου.

Ο «Εβδομος γιος» (** 1/2).Παραμύθι με απόκοσμα πλάσματα και κυνηγούς μαγισσών από τον Σεργκέι Μποντρόφ. Αφέλεια σε ένα εξαιρετικό σκηνικό. Πρωταγωνιστεί ο Τζεφ Μπρίτζες. Προβάλλεται και η κωμική φανταστική περιπέτεια «Μια νύχτα στο μουσείο: το μυστικό του Φαραώ» με τον Μπεν Στίλερ να εισβάλει στο Βρετανικό Μουσείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή