8 ταινίες διανομής Feelgood υποψήφιες για 15 Oscar

8 ταινίες διανομής Feelgood υποψήφιες για 15 Oscar

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες για τα 87α βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου. 8 ταινίες διανομής Feelgood Entertainment βρίσκονται ανάμεσα στις υποψήφιες για 15 Oscar®, με «πρωταγωνιστή» το Χωρίς Μέτρο (Whiplash, Sony Pictures Classics), το οποίο βγαίνει στους κινηματογράφους στις 5 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η ταινία του σκηνοθέτη Damien Chazelle, η οποία έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές παγκόσμια, είναι υποψήφια σε πέντε κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας (Jason Blum, Helen Estabrook and David Lancaster), Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον J.K. Simmons (νικητή και της αντίστοιχης Χρυσής Σφαίρας), Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου (Damien Chazelle), Καλύτερου Μοντάζ (Tom Cross) και Καλύτερου Μιξάζ (Craig Mann, Ben Wilkins and Thomas Curley).

Υποψήφια για το Όσκαρ A’ Γυναικείου Ρόλου είναι η Julianne Moore για το Still Alice των Richard Glatzer & Wash Westmoreland, το οποίο βγαίνει στους κινηματογράφους στις 5 Μαρτίου. Η Moore απέσπασε και τη Χρυσή Σφαίρα A’ Γυναικείου Δραματικού Ρόλου για την ίδια ταινία. Για βραβείο B’ Γυναικείου Ρόλου είναι υποψήφια η Meryl Streep για τα Μυστικά του Δάσους (Into the Woods, Disney), το επιτυχημένο μιούζικαλ που έχει κάνει ήδη 68.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Τα Μυστικά του Δάσους απέσπασαν επίσης υποψηφιότητες για Σκηνογραφία (Dennis Gassner, Anna Pinnock) και Κοστούμια (Colleen Atwood). Υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερων Κοστουμιών είναι και η Maleficent (Anna B. Sheppard) με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί.

Η ταινία Φύλακες του Γαλαξία (Guardians of the Galaxy, Marvel) είναι υποψήφια στην κατηγορία Μακιγιάζ & Κομμώσεις (Elizabeth Yianni-Georgiou & David White), καθώς και στην κατηγορία των Οπτικών εφέ (Stephane Ceretti, Nicolas Aithadi, Jonathan Fawkner & Paul Corbould), όπου συναγωνίζονται με την επίσης ταινία της Marvel, Captain America: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα (Dan DeLeeuw, Russell Earl, Bryan Grill & Dan Sudick).

Το animation Οι Υπερέξι (Big Hero 6) της Disney (Don Hall, Chris Williams & Roy Conli) είναι υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερων Κινουμένων Σχεδίων, όπως και το μικρού μήκους που την συνόδευσε στις αίθουσες, Ο Καλύτερός μου Σκύλος (Feast, των Patrick & Kristina Reed), στην αντίστοιχη κατηγορία.

H τελετή απονομής των φετινών Oscar® θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου του 2015.

Ακολουθούν οι υποψηφιότητες των ταινιών διανομής Feelgood κατά κατηγορία.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Καλύτερη Ταινία

Χωρίς Μέτρο – Jason Blum, Helen Estabrook and David Lancaster

A’ Γυναικείος Ρόλος

Julianne Moore – Still Alice

Β’ Ανδρικός Ρόλος

J.K. Simmons – Χωρίς Μέτρο

B’ Γυναικείος Ρόλος

Meryl Streep – Τα Μυστικά του Δάσους

Διασκευασμένο Σενάριο

Damien Chazelle – Χωρίς Μέτρο

Μοντάζ

Tom Cross – Χωρίς Μέτρο

Κοστούμια

Colleen Atwood – Τα Μυστικά του Δάσους Anna B. Sheppard – Maleficent

Σκηνογραφία

Dennis Gassner, Anna Pinnock – Τα Μυστικά του Δάσους

Κινούμενα Σχέδια

Οι Υπερέξι – Don Hall, Chris Williams & Roy Conli

Κινούμενο Σχέδιο Μικρού Μήκους

Ο Καλύτερός μου Σκύλος – Patrick & Kristina Reed

Μιξάζ

Craig Mann, Ben Wilkins and Thomas Curley – Χωρίς Μέτρο

Οπτικά εφέ

Stephane Ceretti, Nicolas Aithadi, Jonathan Fawkner & Paul Corbould – Φύλακες του Γαλαξία Dan DeLeeuw, Russell Earl, Bryan Grill & Dan Sudick – Captain America: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα

Μακιγιάζ & Κομμώσεις

Elizabeth Yianni-Georgiou & David White – Φύλακες του Γαλαξία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή