Νέες ταινίες: Το παιχνίδι του πολέμου και οι μικρές μάχες της ζωής

Νέες ταινίες: Το παιχνίδι του πολέμου και οι μικρές μάχες της ζωής

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ζευγάρι νέων ηθοποιών, η Αντέλ Ανέλ και ο Κέβιν Αζαΐς, δίνουν το φιλί της ζωής σε μια υποτονική κινηματογραφική εβδομάδα. Η ταινία τους, η γαλλική κομεντί «Ερωτας με την πρώτη μπουνιά» (***), πατάει σταθερά στον ρεαλισμό και αντλεί το θέμα της από τη σύγχρονη πραγματικότητα. Πρόκειται για νεανικό ρομάντζο από τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη Τομά Καϊγέ. Αρχίζει σαν κοινωνικό δράμα γύρω από την ανεργία και την οικονομική αβεβαιότητα, μετατρέπεται σε «πολεμική» περιπέτεια και καταλήγει «θρίλερ» γύρω από το οριστικό τέλος της εφηβείας. Στο τέλος της ταινίας, η Μαντλέν και ο Αρνό, οι ήρωες, αρχίζουν να ωριμάζουν. Η ιστορία τους διαδραματίζεται καλοκαίρι σε μια παραθαλάσσια κωμόπολη στη νοτιοδυτική Γαλλία. Η δυναμική Μαντλέν, η οποία έχει παρατήσει τις σπουδές της στα οικονομικά γιατί πιστεύει πως της είναι άχρηστα αφού πλησιάζει η καταστροφή του κόσμου, ετοιμάζεται για τον στρατό. Θέλει να γίνει επαγγελματίας κομάντο! (Ενας θηλυκός ράμπο παίρνει τη θέση του κακομαθημένου πλουσιοκόριτσου της κλασικής κωμωδίας και ηθογραφίας.) Ο συνεσταλμένος Αρνό, ο οποίος δεν έχει ιδιαίτερες φιλοδοξίες στη ζωή και αφήνει τα πράγματα να κυλούν στον ρυθμό τους, βοηθάει τον μεγαλύτερο αδελφό του στην οικογενειακή επιχείρηση αρχιτεκτονικής κήπων.

Το καλοκαίρι για άλλους είναι ξεκούραση, όμως για τη Μαντλέν και τον Αρνό δοκιμασία. Αυτή κατατάσσεται στους αλεξιπτωτιστές και αυτός, που δεν εγκαταλείπει τη μάχη του έρωτα, την ακολουθεί ξεπερνώντας τα όριά του.

Με καθυστέρηση δύο χρόνων έρχεται στις αίθουσες το «Μια υπόσχεση» (**), η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη Πατρίς Λεκόντ («Ο εραστής της κομμώτριας»). Ενα ερωτικό δράμα εποχής βασισμένο στο μυθιστόρημα του Στέφαν Τσβάιχ «Ταξίδι στο παρελθόν». Στη Γερμανία του 1912, ένας νεαρός άνδρας εργατικής καταγωγής ανεβαίνει κοινωνικά χάρη στη μόρφωσή του. Γίνεται δεξί χέρι του ιδιοκτήτη μιας χαλυβουργίας και στη συνέχεια ερωτεύεται τη νεαρή γυναίκα του. Τον ερωτεύεται και αυτή, όμως καταπνίγει τα αισθήματά της. Ο πόλεμος θα λειτουργήσει ως καταλύτης για τον παράνομο έρωτά τους. Επίπεδη σκηνοθεσία και ευπρόσωπες ερμηνείες από τον Ρίτσαρντ Μάντεν και τη Ρεμπέκα Χολ.

Στο «Vice: η πόλη της βίας» (x) μια γυναίκα-ρομπότ, «υπάλληλος» σε ένα θεματικό πάρκο όπου όλα επιτρέπονται, εξανθρωπίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή