Το “When Marnie Was There” είναι η τελευταία ίσως ταινία του Studio Ghibli

Το “When Marnie Was There” είναι η τελευταία ίσως ταινία του Studio Ghibli

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παύση των εργασιών και τη δημιουργία νέων ταινιών animation επιβεβαίωσε το Studio Ghibli. H απόφαση αυτή έχει ως σκοπό την αναδιάρθρωση της εταιρείας αλλά και την δημιουργία νέων στόχων, μετά από τη συνταξιοδότηση του σημαντικότερου σκηνοθέτη και συνιδρυτή της, Hayao Miyazaki.

Το Studio Ghibli, μετά από τις διεθνείς επιτυχίες του που περιλαμβάνουν τις ταινίες “Spirited Away”, "The Wind Rises" και "Porco Russo" κυκλοφόρησε και την ταινία “When Marnie Was There” στο ιαπωνικό κοινό τον Ιούλιο του 2014 ενώ τώρα έρχεται και για τον υπόλοιπο κόσμο το καλοκαίρι του 2015.

Η συνταξιοδότηση του Hayao Miyazaki είναι ένα πλήγμα για τον κόσμο του animation καθώς ο ίδιος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες animation στον κόσμο και τον νούμερο ένα στην Ιαπωνία. Ο Miyazaki αν και ξεκίνησε να παρουσιάζει δείγματα της δουλειάς του ήδη από τη δεκαετία του 1970, παρέμενε σχετικά άγνωστος στη δύση μέχρι το 1999 όπου η Miramax διένειμε στις Η.Π.Α και τον υπόλοιπο κόσμο την ταινία του “Princess Mononoke”. Εκείνη την εποχή οι ταινίες του Μιγιαζάκι ήταν ήδη εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες στην πατρίδα του την Ιαπωνία αλλά και στην υπόλοιπη ανατολική Ασία. Το “Spirited Away” είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών στην Ιαπωνία, ενώ στην ίδια θέση είχε βρεθεί παλιότερα και η “Princess Mononoke”.Οι ταινίες του Miyazaki είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένες οικονομικά, κάτι που οδήγησε σε συγκρίσεις με τον διάσημο Αμερικανό σχεδιαστή Γουόλτ Ντίσνεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή