Ανοιξε η αυλαία του 68ου Φεστιβάλ των Καννών

Ανοιξε η αυλαία του 68ου Φεστιβάλ των Καννών

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυλαία άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης το 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών με την παραδοσιακή τελετή έναρξης, όπου παρίστανται δεκάδες αστέρες της 7ης Τέχνης. Μεταξύ αυτών και οι συντελεστές της ταινίας της Εμανουέλ Μπερκό, «Ψηλά το Κεφάλι» (La Tête haute), την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που προβάλλεται στο Φεστιβάλ, γεγονός που καθιστά την 48χρονη Γαλλίδα ηθοποιό και σκηνοθέτιδα τη δεύτερη γυναίκα που απολαμβάνει τη συγκεκριμένη τιμή.

Τo «σκληρό» δράμα που θα ανοίξει το φεστιβάλ σηματοδοτεί μια αλλαγή σε σχέση με την κατηγορία των έργων που επιλέγονταν να προβληθούν τα προηγούμενα χρόνια, όπως το μιούζικαλ “Moulin Rouge!” ή το “Robin Hood”.

«Η επιλογή της συγκεκριμένης ταινίας για να ανοίξει την αυλαία είναι η απάντηση σε μια δύσκολη χρονιά της Ευρώπης και ειδικά της Γαλλίας», δήλωσε η εμβληματική σταρ του γαλλικού κινηματογράφου Κατρίν Ντενέβ σε συνέντευξη Τύπου.

Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, η Τζούλιαν Μουρ, η Ναόμι Γουότς, η Εμανουέλ Ντεβός, ο Γκιγιόμ Γκαλιέν, η Εμανουέλ Μπεάρ, μεταξύ άλλων, περπάτησαν στο κόκκινο χαλί, αν και τα περισσότερα βλέμματα συγκέντρωσε η Κατρίν Ντενέβ, η οποία εμφανίστηκε με μία μαύρη εντυπωσιακή τουαλέτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή